Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2018 12:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Přítelkyně ho nepustila na MS do Ruska, tak ho kamarádi vzali jako maketu z kartonu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Javier bude na svůj virtuální výlet do Ruska dlouho vzpomínat.

Zájezd na mistrovství světa ve fotbale není levná záležitost. I Češi cestující letadlem do Moskvy přímo z Prahy by se museli plácnout přes kapsu, avšak náklady nezastavily partu mexických fanoušků v tom, aby si nesplnila svůj sen. Parta kamarádů se po mistrovství světa v Brazílii před čtyřmi lety rozhodla, že i oni pojedou na šampionát autem.

Nedávno si koupili starý autobus za našetřené peníze, které společně odkládali poslední čtyři roky, a upravili ho do fanouškovské podoby. Naneštěstí, krátce před odjezdem z Mexika jim jeden z kamarádů oznámil, že do Ruska nebude moci vycestovat. Měl pro to jasný důvod. Výlet mu zakázala přítelkyně, a pokud ji nechtěl naštvat, tak ji musel poslechnout. Své partě udělal čáru přes rozpočet a vysloužil si i řadu nadávek, ale chlapi nakonec našli řešení.


Jelikož Javier nemohl cestovat s nimi, vyrobili si jeho maketu z kartonu a vzali ji do autobusu. Před pár dny do Ruska opravdu dorazili a na internetu pomaličku sdílejí hromadu fotek z fanouškovských zón, zatímco čekají na první zápas svého národního týmu. Javier je neustále s nimi a na maketě mu vyrobili i tričko s nápisem: „Moje žena mě nechtěla pustit“. Mexičané jsou z evropských fanoušků nadšení a užívají si reakcí nejen na svůj autobus, ale i na svého kartonového kamaráda.

Na cestě z Mexika do Ruska jeli přes Atlantický oceán a mají za sebou více než 16 tisíc kilometrů. Na konci května dorazili do německého města Bremerhaven a skončili až v Moskvě, přičemž po rozpočítání nákladů by je dovolená v Rusku měla vyjít méně, než kdyby zaplatili za letenky i hotely.



Domů
Sdílet
Diskuse