Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2018 18:01
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Špinavá auta mění v úchvatná umělecká díla. Nikita pracuje zejména s blátem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Toto bychom si z auta rozhodně nenechali smýt.

Potkat na ulici špinavé auto je zcela běžnou záležitostí. Možná mu někdo dokonce na zadní sklo napsal něco jako: „Umyj mě!“, aby línému majiteli připomněl, že se o auto je třeba pečovat. Zablácené auto však nemusí sloužit jen jako místo pro ztrapňující nápis. Jak nám ukazuje talentovaný ruský umělec Nikita Golubev, blátem pokrytá auta se při troše snahy mohou stát místy úchvatných uměleckých děl.

Nikita se specializuje na umění v téměř všech směrech, ale proslavil se zejména jedinečnými malbami na špinavých autech. Nejčastěji si vybírá kamiony či náklaďáky. Velké plochy jako plachty či vysoká zadní čela jsou lepšími „plátny“. Navíc unikátnost díla se skrývá i v jeho dočasnosti – je jen na rozhodnutí majitele, kdy se malby v myčce zbaví, případně se o všechno postará déšť. Nikita působí v Moskvě, tedy pokud tam někdy náhodou zavítáš autem, rozhodně si ho nemyj, protože se na něm možná objeví skutečné umělecké dílo, o čemž Nikita informuje i na svém Instagramu.

Domů
Sdílet
Diskuse