Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2018 16:22
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Virgilovy Air Jordan 1, futuristické Y-3 či renovovaná klasika od Converse. Co nám zatím přinesl svět tenisek v roce 2018?

MÓDA
Uložit Uložené

Vybrali jsme 10 nejzajímavějších párů, které se dostaly na pulty prodejen v průběhu prvních šesti měsíců aktuálního roku.

Každoročně spatří světlo světa tisíce párů tenisek od všech možných výrobců, avšak jen zanedbatelné procento z nich je zajímavé. Právě ta malá část povedených kousků nás ale bude dnes „trápit“, protože se v následujících řádcích podíváme na to vůbec nejlepší, co přinesl svět tenisek v první polovině roku 2018.

Samozřejmě, každý jednotlivec disponuje odlišným vkusem a nikdy se nedá vyhovět úplně všem, a to ani v případě výběru tenisek. Z daného důvodu bychom proto rádi uvedli, že jde o subjektivní výběr autora a neztotožňuje se s celou redakcí.

Každopádně, pokud patříš mezi fanoušky námi oblíbeného módního segmentu, minimálně pár párů z těch níže by nemělo chybět ani ve tvé pomyslné TOP 10. Nebudeme to už zbytečně natahovat a raději se přesuneme k podstatnému, pojďme tedy na to.

P. S. – Výběr je řazen náhodně, bez pořadí.


Levi's x Air Jordan 4

Kolaborace dvou kultovních značek, kterou zde máme druhý rok po sobě, opět dopadla více než dobře. Spojení denimu a basketbalové siluety tenisek zní jako čistá utopie, avšak designéři obou táborů z toho dokázali vytěžit maximum.

Jeden z nejoblíbenějších modelů z portfolia Air Jordan sice patří mezi mohutnější typy obuvy, avšak bílá barva mu dodává chybějící lehkost a vznešenost, s níž zazáříte i mimo basketbalové hřiště. Indigo provedení už však ani zdaleka není tak atraktivní.

 

A post shared by END. (@end_clothing) on

Nike React Element 87

Americký sportovní gigant pracuje letos velmi tvrdě a hlavní konkurenti mu absolutně nestíhají. Model React Element 87 je skutečným mistrovským dílem Nike, které v sobě mísí nadčasový design a funkčnost v podobě pohodlí.

Silueta vyšla zatím ve dvou barevných provedeních, přičemž obě byly téměř okamžitě vyprodány a na stránkách jako eBay nebo Grailed jsou aktuálně dostupné od cca 5 tisíc korun za tmavší variantu. Krásou však oplývá především decentně transparentní verze s červenými detaily.

 

A post shared by EXTRA BUTTER (@extrabutter) on

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Y-3 Kaiwa

Jódži Jamamoto je starý lišák, který i ve svých 74 letech dokáže navrhnout jakýkoliv kus šatstva, respektive obuvy s dopadem na mladou generaci určující směřování módy. Dokazuje nám to pravidelně a jinak tomu není ani v případě tenisek Kaiwa.

Podsaditá bota, kterou jsme před časem zařadili i mezi to nejlepší v rámci chunky sneakers, je prostě neodolatelná.

 

A post shared by Y-3 (@adidasy3) on

 

A post shared by youknow-Y (@youknow__y) on

Off-White x Air Jordan 1

Kreativní ředitel pánské sekce v módním domě Louis Vuitton nezapomíná ani na svůj vlastní brand míchající high fashion se streetwearem. Důkazem toho jsou stále pokračující spolupráce s Nike, respektive Air Jordan, pro něž si kultovní model z roku 1985 vypůjčil na úpravu již podruhé.

Barevné provedení UNC (University North Carolina) je zřejmě ještě o kousek atraktivnější než to první, avšak druhým dechem musíme dodat, že Virgil by měl co nejdříve přijít s něčím novým. Dekonstruované prvky a nápisy v uvozovkách lidi nebudou bavit věčně.

 

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

adidas Originals Yeezy 500

Hype kolem Kanyeho tenisek a celkově kolekcí pro adidas pomalu upadá, což můžeme pozorovat mimo jiné na resell částkách, které klesají s každým novým modelem / barevným provedením. Jde tak trochu o paradox, neboť právě poslední kousky nevypadají jako přezůvky z čínského obchodu na tržišti.

Yeezy 500 se vezou na vlně chunky sneakers a svými jednoduchými barevnými schématy jsou opravdu trefou do černého za poměrně přijatelnou cenu (retail byl 5 tisíc Kč).

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

 

A post shared by Chong Eddy (@chong_ed) on

Vans Vault x FDMTL Classic Slip-On LX

Nesmrtelná klasika, která by neměla chybět v žádném botníku a hodí se téměř ke všemu včetně Versace županu. Přibližně takto bychom mohli stručně charakterizovat model Classic Slip-On.

Patchwork je v posledních sezónách velmi vyhledávanou záležitostí, což neuniklo pozornosti ani lidem ve Vans, kteří si kromě běžných releasů připravili i exkluzivitu v kolaboraci s japonským mistrem denimu FDMTL. Výsledek je skvostný a nás jen mrzí, že se nám nepodařilo mít dostatečně rychlé prsty.

 

A post shared by END. (@end_clothing) on

Dior B-22

Jaký by to jen byl výběr, kdybychom neuvedli alespoň jeden high fashion model tenisek, které si nemůže dovolit každý? Irelevantní. Proto jsme se rozhodli vybrat nejnovější počin francouzského módního domu s podsaditým vzhledem dominujícím celému trhu již několik měsíců.

Dior je spojen především s elegancí a noblesou, avšak zdá se, že po příchodu Kima Jonese se obrátí i na mladší generace sledující aktuální trendy. Zda jde o dobrý krok, necháme již na vašem posouzení, ale kousek ze záběrů níže rozhodně stojí za pozornost/koupi.

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

adidas x Raf Simons Ozweego 3

Silueta, která je mnoha lidmi označována za ošklivou a neforemnou, avšak my na dílo belgického mága nemůžeme říct křivého slova. Bota s cenovkou (9 300 Kč) na úrovni high fashion kousků se nehodí ke všemu a také každému, proto nedoporučujeme nákup přes internet bez předchozího vyzkoušení.

Jeden z mála modelů značky adidas, který může zajímavostí a designem konkurovat výrobkům Nike. Máte již svůj vlastní pár?

 

A post shared by やま (@yammw._.w) on

NikeLab x ACRONYM Air VaporMax Flyknit Moc 2

Techwear je budoucnost módního průmyslu, a to bez ohledu na Errolsona Hugha a jeho ukončení spolupráce s NikeLab – ACG, která se vrhne na retro z přelomu tisíciletí. Velká škoda pro amerického výrobce, který s CEO značky ACRON vyplnil díru na trhu.

Air VaporMax už od prvních skic polarizuje společnost na dva tábory, a to na odpůrce všeho inovativního a na fanoušky, kteří jsou schopni tuto siluetu obléci téměř ke všemu, co ne vždy dopadne podle očekávání. Vylepšená verze bez šněrování s řadou detailů odkazujících na Errolsonův brand je hned po kolaboraci s CDG druhou nejlepší variantou, kterou navíc vychytáte ve slevách.

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Tyler, the Creator x Converse One Star Golf le FLEUR

Americký raper vzkřísil značku patřící pod konglomerát Nike a téměř zapomenutým kouskem One Star vrátil Converse zpět do hry. Prvotní barevné kombinace byly vyprodány během pár minut a hype přetrvává i s dalšími přibývajícími provedeními, která dokáží okouzlit.

Může za to hned několik faktorů v čele se samotným Tylerem, the Creatorem, neokoukaným vzhledem a také vkusně vybranými barvami. Bonusem je cena, která by neměla ohrozit ani studentské rozpočty.

 

A post shared by Tyler (@feliciathegoat) on

 

A post shared by GOLF WANG (@golfwang) on

Domů
Sdílet
Diskuse