Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. října 2018 11:35
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Vysoká škola bude studenty učit podle Harryho Pottera. Přezkoumá Voldemortovy činy a nevinu Siriuse Blacka

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Podobný seminář by se ujal i v Česku, že?

Jedna z nejvýznamnějších právnických univerzit v Indii se rozhodla do svého studijního programu zavést i seminář plný čar a kouzel ze světa Harryho Pottera. Ten by měl obsahově srovnávat situace z populárního fantasy univerza v kontrastu s realitou v indické společnosti.

Profesor Shouvik Kumar Guha stojící za vytvořením předmětu, označil seminář za experiment, který ve studentech podnítí kreativní myšlení. Předměty tohoto typu jsou již aktuálně zavedeny i ve Velké Británii či v USA.

Vysoká škola bude studenty učit podle Harryho Pottera. Přezkoumá Voldemortovy činy a nevinu Siriuse Blacka
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Podobně lákavý seminář týkající se univerza Game of Thrones, byste pod názvem Skutečná Hra o trůny: Od moderních mýtů po středověké předlohy, mohli najít i v rámci výuky na slavném Harvardu.

Indický předmět s Harrym Potterem bude na právnické univerzitě porovnávat jejich systém kast v kontrastu se skřety v rolích otroků, ale také se zaměří na vyloučení vlkodlaků, obrů a kentaurů ze společnosti.

Dále se bude zabývat kouzelnickými právními tradicemi a institucemi (Ministerstvo kouzel), nejvyšším čarodějnickým soudem (Starostolec), nevinou Siriuse Blacka, trestnou odpovědností Toma Raddla alias Voldemorta, famfrpálem v kontrastu s indickým sportovním právem a podobně.

Domů
Sdílet
Diskuse