Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2018 11:48
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Požáry v Kalifornii přinutily evakuovat i Kim Kardashian nebo Willa Smithe. Místa tam vypadají jak po apokalypse

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nesleduješ záběry z natáčení nového postapokalyptického filmu.

Kalifornii opět zachvátily plameny. Oheň se rozhořel na více místech a stihl pohltit celá města, přimět desítky tisíc lidí k evakuaci a způsobit zatím nevyčíslitelné škody. Hasiči se požáry snažili dostat pod kontrolu ve třech oblastech nazvaných Camp Fire, Hill Fire a Woolsey Fire.


První požár kompletně zdevastoval městečko Paradise, kde byly podle prvotních odhadů zničeny tisíce budov a zemřelo tam zatím 9 lidí. Oheň se v průběhu několika hodin prudce rozšířil a na internetu začaly přibývat fotografie a videa od lidí podstupujících evakuaci. Jedna rodina se snažila dostat přes hořící stromy u cesty do bezpečí, což zachytili na kameru z předního sedadla.

Závažnost situace vzrostla i u Woolsey Fire. Požár zesílil a přinutil záchranné složky nařídit evakuaci známého města Malibu, kde žije množství celebrit. Na sociálních sítích se objevily příspěvky od Kim Kardashian, které měly plameny poškodit nemovitost s pozemkem. Na Instagram sdílela evakuaci i Lady Gaga.


Jak uvedl portál TMZ, požár měl její dům úplně zničit. Mezi celebrity poznamenané ohněm se přidal i Charlie Sheen. Herec na Twitteru žádal o pomoc, protože nemohl najít své rodiče. Opustit svůj domov měl i Will Smith.

Dosavadní informace od úřadů hovoří o tom, že v Kalifornii muselo být evakuováno přes 160 tisíc lidí a počet se zřejmě bude zvyšovat.

Jak informovali zástupci hasičů, muži se postupně přestali snažit s plameny bojovat a raději se soustředili výlučně na evakuaci lidí z domovů, protože proti přesile v podobě ohně neměli šanci. Svědčí o tom záběry ze zmíněného města Paradise, které oheň pohltil a přeměnil na scénu ze seriálu The Walking Dead či hry Fallout.






Domů
Sdílet
Diskuse