Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2018 16:23
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Ráno bylo v Česku i −20 °C. Lidé posílají osobám bez domova Nocleženky, aby nespaly v mrazech

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jednou Nocleženkou za stovku můžeš zachránit lidský život.

Stejně jako loňský rok, i ten letošní můžeš pomoci lidem, kteří nemají stabilní střechu nad hlavou. Armáda spásy s příchodem mrazů opět spustila svůj úspěšný projekt Nocleženka.

Každý může za stokorunu koupit voucher, který zajistí potřebným lidem jednu noc v teple spolu se sprchou, polévkou a čajem a v případě potřeby i čistým oblečením.

Vzhledem k tomu, že listopadové mrazy udeřily a teploty tuto noc někde klesly pod minus dvacet stupňů Celsia, je na místě zamyslet se nad osudem jiných lidí a pomoct jim před nepříjemnou zimou, ale také umrznutím, které osobám bez domova reálně hrozí.

Ráno bylo v Česku i −20 °C. Lidé posílají osobám bez domova Nocleženky, aby nespaly v mrazech
Zdroj: Radka Málková

S koordinátorkou projektu Nocleženka, Lucií Stejskalovou, jsme letos dělali rozhovor (k přečtení zde). „Začínala jsem tak, že jsem je zasdílela na Facebook do jedné skupiny, která sdružuje ženy. Hrozně se jim to líbilo a pak už se to začalo šířit poměrně rychle,“ popsala své začátky.

Za loňskou zimní sezonu se prodalo 30 tisíc kusů Nocleženek.

Navštiv oficiální stránky projektu a pomoz svou stokorunou lidem na zmrzlé ulici. Každá Nocleženka se počítá.

Domů
Sdílet
Diskuse