Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2018 16:21
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších animovaných filmů roku 2019: Jak vycvičit draka 3, Toy Story 4 a mnohé další

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Rok 2019 nabídne více než tucet animáků. My se podíváme na ty vůbec nejočekávanější.

Do konce tohoto kalendářního roku sice zbývá ještě necelý měsíc, redakce Filmkultu se už ale pomaličku začíná ohlížet po tom následujícím. I proto ti, tak jako v minulých letech, opět představíme řadu očekávaných filmů a seriálů, na které se v roce 2019 těšíme.

A tuto nálož projektů znovu rozdělíme do několika, nejen žánrově odlišných článků (všechny jej najdeš ve vlákně s názvem Preview 2019). Dnes se budeme věnovat animovaným celovečerním snímkům, přičemž nás čeká hned několik kousků, při kterých jedno oko nezůstane suché. Pojďme tedy na to.

1. How to Train Your Dragon 3/Jak vycvičit draka 3 – 21. února

Zřejmě nejočekávanější a pravděpodobně i nejambicióznější animák roku dorazí už 21. února. The Hidden World ukončí celou trilogii a zároveň příběhy ze světa draků a Vikingů. Žádné další animáky, seriály ani spin-offy už pak nedorazí. Čeká nás tedy emotivní rozloučení a my jsme zvědaví, jak to tvůrci vymysleli.

V centru snímku se znovu představí Hiccup/Škyťák společně se svým drakem jménem Toothless/Bezzubka. No zatímco první jmenovaný pokračuje v naplnění svého snu o mírumilovné dračí utopii, jeho Nočnímu běsu se podaří objevit dalšího člena svého druhu.

Samička je však divoká, nepolapitelná a Bezzubka kvůli ní opustí vikinský domov. Na scéně se také objeví nový záporák, a to konkrétně lovec právě tohoto druhu draků. Když bude nebezpečí na dosah ruky a Škyťákova vláda začne být podrobována zkoušce, drak i jeho jezdec musí učinit nemožné rozhodnutí, aby zachránili svůj druh.

2. Toy Story 4 – 8. srpna  

Pravděpodobně poslední film pod dohledem Johna Lassetera (režisér prvních dvou částí Toy Story) a poslední sequel na dlouhou dobu. Pixar se už dříve vyjádřil, že po roce 2019 už bude chtít zase produkovat jen originální počiny, což nás těší. Hledá se Dory či Cars 3 díru do světa přece jen neudělaly a Úžasňákovi mohou přijít až za dalších pár let.

Toy Story 4 režíruje Josh Cooley, který již pracoval na animovaných hitech Úžasňákovi či Ratatouille. Do příběhu se samozřejmě vrátí všechny známé hračky – Woody, Buzz Rakeťák, kovbojka Jessie, Rex, Ken, Barbie a mnozí další.

Menší obavy ze štábu vytváří málo zkušená scenáristka Stephany Folsom, která má na svém kontě jednu epizodu z kritizované animované novinky Star Wars Resistance. O příběhu čtvrté části toho zatím moc nevíme, ale podle portálu IMDb by se mohl děj snímku točit kolem romantické zápletky mezi Woodym a křehkou slečnou Bo Peep. Níže se můžeš podívat na první dva promo teasery.

3. Frozen 2/Ledové království 2 – 21. listopadu

Největší animák historie se vrátí do kin. Mimo krátké příběhy a různé jiné odbočky jsme pokračování dosud neviděli, ale už déle se na něm pracuje. Víme, že se dočkáme řady nových originálních skladeb. Nahlas se mluvilo i o tom, že Elsa může být lesbička, což by rozhodně bylo zajímavé. O příběhu jinak ale nevíme prakticky nic.

Jennifer Lee, spolurežisérka očekávaného animáku, ale potvrdila, že druhý díl bude mnohem epičtější než jeho předchůdce. Dodala také, že v něm opustíme království Arendelle a podíváme se i do jiných koutů tohoto zajímavého světa.

10 nejočekávanějších animovaných filmů roku 2019: Jak vycvičit draka 3, Toy Story 4 a mnohé další

4. The Lego Movie 2/LEGO příběh 2 – 7. února

Emmet a spol. se vracejí a my z toho máme velkou radost. Dosud jsme viděli jen velmi málo prezentovaných záběrů, ale i podle nich můžeme konstatovat, že se znovu bude na co dívat. V první řadě prožijeme dobrodružství ve zcela nových prostorách. Čeká nás například vesmír či poušť z Mad Maxe.

Co se samotného příběhu týče, nevíme toho moc. Snad jen tolik, že by měl navázat přímo na konec jednotky a ukázat nám i následky útoku mimozemšťanů z planety Duplo. Navíc hlavní hrdina jménem Emmet (Chris Pratt) bude údajně řešit existenciální krizi a hledat své místo ve společnosti.

Za režií stojí Mike Mitchell (Trolls, Shrek Forever After) a o původní návrh scénáře se postaral převážně Phil Lord společně s Chrisem Millerem (The Lego Movie, 21 Jump Street). Později ho ještě upravoval Raphael Bob-Waksberg (seriál BoJack Horseman).

5. Stop motion animáky Missing Link (18. dubna) a Rodina Addamsova 

V zábavně vypadajícím animáku Missing Link uvidíme postavy nadabované Hughem Jackmanem, Zachem Galifianakisem, Zoe Saldanou, Timothym Olyphantem, Davidem Walliamsem, Emmou Thompson, Mattem Lucasem a Stephenem Fryem. Režíruje Chris Butler.

Snímek nám doručí studio Laika, které je zodpovědné například za výborný animák Kubo a kouzelný meč. Nějaká záruka kvality by tam tedy měla být. 

O stop-motion animáku Rodina Addamsova mnoho nevíme. Režii původně odmítl Tim Burton (a natočil Dumba pro Disneyho). Podle posledních informací na režii dohlédne Conrad Vernon (Sausage Party). Vernon bude snímek i produkovat a scénář napíše Pamela Pettler (Corpse Bride).


6. Spies in Disguise – 19. září

V tomto animáku budeme sledovat dobrodružství dvojice agentů. Prvním z nich je slavný špion Lance Sterling (Will Smith), označovaný za nejlepšího ve svém oboru. Se svým neodolatelným charismatem a profesionálními schopnostmi se vypořádává se světovými problémy levou zadní.

Po jeho boku bude ve snímku pracovat méně výrazný člen týmu jménem Walter Beckett (Tom Holland). Ten dozajista není ani zdaleka tak okouzlující a fyzicky stavěný jako Lance. Tyto nedostatky ale vynahrazuje svou geniální myslí, díky níž špióni mohou využívat řadu speciálních vynálezů.

Lákavý animák režírují Nick Bruno (Epic, The Peanuts) a Troy Quan (Ice Age: Collision Course) a své hlasy kromě Smithe a Hollanda propůjčili Ben Mendelsohn, Rashida Jones, Karen Gillan, DJ Khaled či Masi Oka.


7. The Secret Life of Pets 2/Tajný život mazlíčků 2 – 20. června

Illumination Entertainment (Despicable Me, Minions) konečně k divákům přichází s pokračováním jejich úspěšného hitu Tajný život mazlíčků. Ten od naší redakce dostal jen mírně nadprůměrné hodnocení, ale studiu vydělal velkou sumu peněz, a tak při rozhodování o pokračování jednoduše neváhalo.

Pokud patříš mezi „pejskaře” či milovníky jiných domácích zvířat, tvá návštěva kina by měla být v tomto případě povinností. Už jen samotná upoutávka zanechává v divákovi opravdu úsměvné dojmy a podobných roztomilých scén bude snad snímek obsahovat ještě mnohem více. Režie filmu připadla na Chrise Renauda (Despicable Me 1 a 2) a scénář napsal Brian Lynch (The Minions).


8. Minecraft (22. máj), Sonic (14. listopadu) a The Angry Birds Movie 2 (29. srpna)

Scénář k Minecraftu zastřeší filmový/televizní herec Jason Fuchs, který se kromě jednoho televizního filmu postaral jen o scénář pro Dobu Ledovou: Země v pohybu a Pan.

Film by měl produkovat Roy Lee (The LEGO Movie), který se pokusí zopakovat podobný úspěch, jaký se mu podařilo dosáhnout i s nejznámější dětskou skládačkou na světě, na režisérské židli bude sedět Rob McElhenney, tvůrce seriálu It’s Always Sunny in Philadelphia. O ději nevíme nic.

Co se Sonica týče, uvidíme v něm klasický souboj Sonica s dělníkem, kterého si zahraje Jim Carrey. Kromě kanadského herce ve filmovém zpracování uvidíme například i Jamese Marsdena známého ze seriálu Westworld. Na místo režiséra byl dosazen Jeff Fowler z filmového studia Blur. Produkovat bude režisér Deadpoola (2016), Tim Miller, spolu s Nealem H. Moritzem (série Rychle a zběsile).

10 nejočekávanějších animovaných filmů roku 2019: Jak vycvičit draka 3, Toy Story 4 a mnohé další

Adaptace populární mobilní hry Angry Birds s názvem The Angry Birds Movie k nám vtrhla v roce 2016. Film to byl spíše průměrný, ovšem dokázal vydělat, takže proč se nepokusit o sequel? O ději toho mnoho nevíme, ale známe alespoň jména herců, jejichž hlasy uslyšíme.

Vrátí se samozřejmě Jason Sudeikis, Bill Hader, Josh Gad, Danny McBride i Peter Dinklage. Ty doplní nováčci Rachel Bloom, Sterling K. Brown, Eugenio Berbez, Awkwafina, Zach Woods, Lil Rel Howery, Dove Cameron, Leslie Jones a Brooklynn Prince. Režie se chopí Thurop Van Orman (Marvelous Misadventures of Flapjack) a John Rice (Rick and Morty).

10 nejočekávanějších animovaných filmů roku 2019: Jak vycvičit draka 3, Toy Story 4 a mnohé další

9. Wonder Park – 14. března

Zajímavě vypadající animák Wonder Park vypráví příběh zábavního parku a mladé dívky jménem June. Ta je nadaná mimořádnou fantazií, a právě její představivost je to, co ji zavede na strhující dobrodružnou cestu. 


10. Call of the Wild

O tomto filmu toho víme nejméně. Režírovat jej má Chris Sanders, talentovaný disneyovský scenárista zodpovědný za mnohé skvělé animáky. Některé z nich i režíroval jako například Lilo & Stitch, Jak vycvičit draka či Croods. Nepochybně tedy od něj můžeme očekávat velké věci. Ve svém nejnovějším počinu se podívá na zatoulaného psa, který se snaží přežít na Aljašce.

Anketa:
Na který animák se v roce 2019 těšíš nejvíce?
Jak vycvičit draka 3
Toy Story 4
Stop motion animáky
Sonic
Angry Birds 2
Minecraft
Tajný život mazlíčků 2
Spies in Disguise
Lego Movie 2
Wonder Park
Call of the Wild
Jak vycvičit draka 3
44 %
1063 Hlasů
Toy Story 4
18 %
431 Hlasů
Stop motion animáky
2 %
39 Hlasů
Sonic
3 %
73 Hlasů
Angry Birds 2
4 %
90 Hlasů
Minecraft
3 %
77 Hlasů
Tajný život mazlíčků 2
15 %
353 Hlasů
Spies in Disguise
3 %
81 Hlasů
Lego Movie 2
4 %
86 Hlasů
Wonder Park
4 %
93 Hlasů
Call of the Wild
2 %
43 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse