Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2018 17:24
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

10 nejočekávanějších sci-fi a fantasy filmů roku 2019

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Příští rok se v kinech můžeme těšit na adaptace knižních předloh, očekávané pokračování i originální novinky.

Jak jsme již naznačili v úvodním článku s animáči, i koncem tohoto roku a začátkem toho následujícího ti budeme v tematicky rozdělených článcích postupně představovat ty nejočekávanější filmové a seriálové projekty, na které se v roce 2019 těšíme nejvíce.

Po výše zmíněných animácích a nedávných nových seriálech se dnes tedy zaměříme na sci-fi a fantasy. A protože nám tyto žánry nabídnou řadu lákavých snímků, nebudeme zbytečně ztrácet čas a rovnou se na ně vrhneme. Ještě předtím ti však připomeneme, že všechny články s očekávanými filmy i seriály budou postupně přibývat v tomto vlákně.

1.  Alita: Battle Angel – 14. únor

Hraná adaptace slavné japonské mangy Jukita Kiširy měla do kin původně dorazit už v prosinci letošního roku, studio 20th Century Fox se však snímek rozhodlo přesunout až na únor 2019 a místo něj nasadit mládeži přístupné pokračování Deadpoola. Příběh nás zavede do vzdálené budoucnosti, kde jistý doktor Dyson Ido (Christoph Waltz) objeví na skládce zničeného ženského robota Alitu (Rosa Salazar).

Alita si sice nevzpomíná, kdo je a odkud pochází, ale dokonale ovládá bojová umění a stane se z ní lovkyně odměn, která je ochotna bojovat proti nepřátelům ohrožujícím ji i její nejbližší. Za režií stojí Robert Rodriguez (Sin City, From Dusk Till Dawn, Desperado) a kromě výše zmíněných herců se ve filmu objeví i Jennifer Connelly, Michelle Rodriguez, Mahershala Ali, Jackie Earle Haley či Eiza González.

2.  Chaos Walking – 28. únor

I nadcházející sci-fi s názvem Chaos Walking vychází z knižní předlohy. O tu se tentokrát postaral spisovatel Patrick Ness, podle kterého vzniklo v roce 2016 fantasy drama A Monster Calls. V případě Chaos Walking se podíváme do postapokalyptického světa na planetě New World, kterou kolonizuje malá skupina osadníků. Domorodci se však vzbouří a zabijí všechny ženy osadníků.

Přeživší náhle napadne zvláštní virus, který umožňuje slyšet myšlenky ostatních. Uniknout se podaří pouze mladíkovi Toddovi (Tom Holland). Ten na útěku před ostatními obyvateli potká záhadnou dívku Violu (Daisy Ridley), která by mohla být klíčem k odhalení mnoha tajemství planety. Na režisérské židli sedí Doug Liman (Edge of Tomorrow, The Bourne Identity) a na scénáři pracoval i Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind).

10 nejočekávanějších sci-fi a fantasy filmů roku 2019
Zdroj: Lionsgate

3.  Captive State – březen

Jak by vypadala Země pod nadvládou mimozemšťanů? Na to nám odpoví sci-fi thriller Captive State, který představí Chicago přibližně deset let po začátku okupace mimozemskou rasou. Podle tvůrců se však ve snímku podíváme na obě strany mince – jak na nové pány Země, tak i na utiskovanou lidskou rasu.

Ve druhé jmenované skupině navíc najdeme spoustu disidentů či zrádných kolaborantů, takže se rozhodne máme na co těšit. O režii společně se scénářem se postaral Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes) a v hlavních rolích uvidíme například Johna Goodmana a Veru Farmigu.

4.  The Kid Who Would Be King – 2. května

Dobrodružné fantasy The Kid Who Would Be King se nám svými prvními záběry sice představilo poměrně nedávno, ale díky příslibu bláznivě a moderně podaného příběhu čerpajícího z artušovských legend si podle nás místo v seznamu rozhodne zaslouží. Hlavním hrdinou bude tentokrát školák Alex (Louis Ashbourne Serkis, syn Andyho Serkise).

Ten je tak trochu outsider a v životě se musí vypořádávat i se šikanou. To se ale změní, když se mu podaří najít bájný meč Excalibur. Zároveň se dozví, že světu hrozí nebezpečí v podobě mocné čarodějnice Morgany (Rebecca Ferguson). Alex tedy musí spojit síly se svými přáteli, někdejšími nepřáteli, ale i s čarodějem Merlinem (Patrick Stewart) a pokusit se odvrátit hrozící zkázu. Pod režií a scénářem je podepsán Joe Cornish (Attack the Block).

5.  Ad Astra – 23. května

Největším lákadlem tohoto sci-fi je bezpochyby Brad Pitt. Ten si ve filmu zahraje vesmírného inženýra jménem Roy McBride cestujícího až na okraj sluneční soustavy, aby tam našel svého otce (Tommy Lee Jones), který se před dvaceti lety vydal na jednosměrnou cestu k Neptunu.

Cílem jeho mise bylo vyhledat známky mimozemské civilizace. Roy se ho tedy pokusí najít a zároveň pochopit, proč jeho mise selhala. Na své vlastní cestě však začne odhalovat tajemství, která ohrožují přežití naší planety. Režíruje James Gray (The Lost City of Z), který na scénáři spolupracoval s Ethanem Grossem (Fringe). Kromě Pitta a Jonese si dále zahraje i Donald Sutherland či Ruth Negga.

10 nejočekávanějších sci-fi a fantasy filmů roku 2019
Zdroj: 20th Century Fox

6.  Godzilla: King of the Monsters – 6. června

Svou návštěvou nás v příštím roce potěší i pokračování Godzilly z roku 2014, které ponese podtitul King of the Monsters. Co se samotného příběhu týče, ten se bude točit kolem kryptozoologické agentury Monarch, která zjistí, že kromě Godzilly na světě existují i další mytologické obludy, a to konkrétně Mothra, Rodan i King Ghidorah.

Když tyto bájné tvory opět povstanou, lidstvo se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Režie se chopil Michael Dougherty, pro kterého půjde o první vysokorozpočtový blockbuster, takže bude určitě zajímavé sledovat, jak se s tímto nelehkým úkolem popere. Nabité obsazení tvoří Millie Bobby Brown, Vera Farmiga, Ken Watanabe, Sally Hawkins, Kyle Chandler a Charles Dance.

7.  Men in Black International – 13. června

Oficiální název dalšího filmového přírůstku do světa Men in Black byl dlouho zahalen rouškou tajemství, ale tomu je už nyní konec. Jak totiž studio Sony Pictures nedávno odhalilo, další snímek z této série ponese název Men in Black International. A i když toho o příběhu stále moc nevíme, údajně by se měl odehrávat v Londýně, přičemž do hry by se mělo dostat výrazně více postav, nejen dva agenti jako v předchozích částech.

I tak však můžeme předpokládat, že nový film bude stát hlavně na dvojici tvořené Chrisem Hemsworthem a Tessou Thompson. Režíruje F. Gary Gray (The Negotiator, Law Abiding Citizen, Straight Outta Compton) a kromě výše zmíněného dua se na plátně objeví i Liam Neeson, Rafe Spall, Kuma Nanjiani, Emma Thompson či Rebecca Ferguson.

10 nejočekávanějších sci-fi a fantasy filmů roku 2019
Zdroj: Sony Pictures

8.  Gemini Man - 3. října

Námět na tento snímek se mezi studiemi povaluje už od devadesátých let minulého století a s projektem byla v průběhu let spojována jména jako Tony Scott, Mel Gibson či Clint Eastwood. Plány však pokaždé ztroskotaly. Dokud se filmu nechopil oscarový režisér Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon, Brokeback Mountain, Life of Pi) a nespojil své síly s Willem Smithem.

Ten si střihne stárnoucího nájemného vraha Henryho, který chce odejít na odpočinek, ale nakonec skončí v boji proti svému vlastnímu, o 25 let mladšímu klonu. Vedle Smithe ale dostane prostor i půvabná Mary Elizabeth Winstead jako Henryho kolegyně. Žena pracuje pro stejnou nebezpečnou organizaci, přičemž jejím úkolem je Henryho důkladně monitorovat. Nakonec se s ním ale spojí v boji proti jeho vraždící klonu. Dále si zahrají i Clive Owen a Benedict Wong.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

First week on my new film Gemini Man Movie!! Ang Lee got me out here fighting the wildlife. : @WillSmith

Príspevok, ktorý zdieľa Gemini Man (@geminimanmovie),

9.  Terminator – 31. října

Pošramocenou pověst Terminátora se v roce 2019 pokusí napravit již v pořadí šestý film z této slavné série. Ten je zatím oficiálně nepojmenovaný, podle všeho by ale měl ignorovat všechny díly, které nenatočil James Cameron a navázat tak přímo na vynikající dvojku.

Hlavní hrdinkou bude tentokrát Grace (Mackenzie Davis), ale přidá se k ní i ikonický Arnold Schwarzenegger společně s legendární Lindou Hamilton v roli Sarah Connor. Bližší příběhové detaily bohužel zatím neznáme. Za režií snímku stojí Tim Miller (Deadpool), z pozice producenta dohlíží samotný Cameron a kromě výše zmíněných herců si zahrají například i Gabriel Luna, Natalia Reyes či Diego Boneta.

10 nejočekávanějších sci-fi a fantasy filmů roku 2019
Zdroj: 20th Century Fox

10.  Star Wars: Episode IX – 19. prosince

A seznam zakončíme filmem z daleké, předaleké galaxie. Devátá část hlavní série Star Wars by měla uzavřít příběh o Skywalkerech a zároveň nabídnout finální střet rebelů s Prvním řádem, přičemž podle několika vyjádření bychom se měli dočkat pořádně akčního a náležitě epického vyvrcholení. Herec John Boyega také dříve naznačil časový skok mezi The Last Jedi a nadcházející Epizodou IX.

Koneckonců, na internetu najdeš spoustu teorií, žádná z nich však oficiálně potvrzena nebyla, takže ani nemá smysl se jimi momentálně zabývat. Ve snímku se společně s Boyegu vrátí i staří známí jako Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Mark Hamill (asi jen ve flashbacku nebo v takzvané „Force ghost“ formě) a Carrie Fisher (použít by měli dosud neviděné záběry).

Doplní je Billy D. Williams, Dominic Monaghan i Keri Russell. Režii dostal na starost J.J. Abrams (Mission: Impossible III, Star Trek, Star Wars: The Force Awakens) a o hudební stránku se opět postará legendární John Williams.

10 nejočekávanějších sci-fi a fantasy filmů roku 2019
Zdroj: Disney/Lucasfilm
Anketa:
Na který z filmů se těšíš nejvíce?
Alita: Battle Angel
Chaos Walking
Captive State
The Kid Who Would Be King
Ad Astra
Godzilla: King of the Monsters
Men in Black International
Gemini Man
Terminator
Star Wars: Episode IX
Alita: Battle Angel
9 %
190 Hlasů
Chaos Walking
1 %
32 Hlasů
Captive State
3 %
56 Hlasů
The Kid Who Would Be King
1 %
11 Hlasů
Ad Astra
8 %
171 Hlasů
Godzilla: King of the Monsters
8 %
174 Hlasů
Men in Black International
5 %
99 Hlasů
Gemini Man
1 %
31 Hlasů
Terminator
16 %
349 Hlasů
Star Wars: Episode IX
49 %
1082 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse