Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2019 7:03
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Apple už ztratil 74 miliard z hodnoty akcií. Zasáhla ho zpráva o horších prodejích iPhonů

TECH
Uložit Uložené

Kalifornská společnost neprožívá zrovna krásné chvíle.

Americká akciová burza nezažívá právě nejrůžovější chvíle. Nepomohla jí ani momentální situace společnosti Apple, která prostřednictvím svého šéfa Tima Cooka rozeslala svým akcionářům dopis o tom, že několik ekonomických faktorů či nižší prodeje iPhonů způsobily pokles mezi odhadovanými a skutečnými tržbami za poslední kvartál.

Cook naznačil, že rozdíl by se měl pohybovat na úrovni 7 miliard dolarů, což rozhodně není zanedbatelná částka.


Po zveřejnění negativních finančních prognóz burza zareagovala propadem akcií kalifornské společnosti. Hodnota akcií klesla o přibližně 10 %, což v praxi znamenalo, že se hodnota společnosti snížila o více než 74 miliard dolarů.

Apple však nebyl jedinou technologickou firmou, která ztrácela hodnotu akcií. O část z ní přišli i giganti jako Microsoft či Intel, a tak bude zajímavé sledovat, jak se začne stav americké ekonomiky a tamních společností vyvíjet v prvních týdnech nového roku.

Jako problematické se ukazují i vztahy mezi Spojenými státy americkými a Čínou. Americký prezident Donald Trump neváhá začínat obchodní války, a tak mají v současnosti i z tohoto důvodu vnější a interní pozorovatelé či akcionáři pocit, že americká ekonomika nepracuje tak, jak by měla.

Domů
Sdílet
Diskuse