Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2019 12:14
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Pivní „kávovar“ ti po vložení kapsle připraví 5 litrů zlatého moku. Jak dlouho trvá celý proces?

TECH
Uložit Uložené

Technologická firma LG se tímto pozoruhodným způsobem přesouvá i na pivní trh.

Technologický obor LG se inspiroval systémem kávovarů fungujících na bázi kapslí. Podobným způsobem si díky jejich produktu budou moci pivaři dopřát i kapslové, přímo doma uvařené pivo. Přístroj představili na veletrhu CES v Las Vegas.

Přístroj na vaření domácího piva nese srozumitelný název LG HomeBrew. Pro přípravu doma vyrobeného piva nemusíte být v případě této novinky žádným odborníkem, protože po vložení kapsle za tebe přístroj udělá zbytek práce.

LG HomeBrew by měl dokázat uvařit a rovnou i načepovat nejen klasický ležák, ale také stále známější pivní styly jako APA (American pale ale), IPA (Indie pale ale), English Stout, ale i Belgian-style Witbier (pšeničné pivo) či v České republice nejpopulárnější pivo plzeňského typu.

Z pochopitelných důvodů se k tobě však pivo nedostane instantním způsobem tak, jako v případě nápojů z kávovaru. Celý proces by měl trvat přibližně 2 týdny (sledovat ho můžeš mimochodem pomocí aplikace), po kterých LG HomeBrew uvaří zhruba 5 litrů tebou vybraného piva.

Určitě při čtení tohoto článku přemýšlíš nad tím, jak může kapslové pivo vůbec chutnat a obáváš se, že půjde o pořádně nechutnou záležitost.

V tomto bodě tvé myšlenkové pochody nemůžeme potvrdit ani vyvrátit, protože podle portálu News.com představilo LG na veletrhu CES v Las Vegas jen prototyp jejich „domácího pivovaru“, a tím pádem nepřišlo na lákavé ochutnávání konečného výrobku. Dostupnost v evropských zemích je zatím neznámá.

Domů
Sdílet
Diskuse