Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2019 0:16
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Dwayne Johnson schytal kritiku za příspěvek na Instagramu. Děkoval armádě za pojmenovaný tank

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Herce kritizovali za podporu válečné mašinérie.

Dwayne Johnson se odjakživa prezentuje jako tvrdý muž, který si váží příslušníků americké armády za to, že chrání obyvatele Spojených států amerických a plní svou povinnost. Názory na armádu, válku a ozbrojené konflikty však prošly v posledních desítkách let velkou obměnou a velká část lidí válku prostě nepodporuje.

Když před dvěma dny přidal na svůj Instagram The Rock fotografii tanku, který členové armádní jednotky Blackhawk Squadron pojmenovali právě Dwayne Johnson na počest slavného herce, možná ani nečekal, kolik kritiků se vyrojí v komentářích. Nepomohlo mu ani to, že tank v popisu nazval slovem sexy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený therock (@therock),

Spojené státy zažily v roce 2003 hromadné protesty proti válce v Iráku, kdy nejen v USA, ale po celém světě oponovaly vládním rozhodnutím o invazi miliony lidí. Nepříliš úspěšné tažení v Iráku a Afghánistánu proto zanechalo v ústech mnoha Američanů trpkou pachuť a pacifismus se těší široké podpoře.

Z pochopitelných důvodů si proto na Instagramu fanoušci stěžovali, že The Rock takovýmto způsobem podporuje válečnou mašinérii, která ve světě funguje a každý rok zabíjí statisíce lidí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený therock (@therock),

Samotný herec neměl potřebu fotku po silné vlně kritiky stáhnout, ani se ke komentářům zbytečně nevyjadřoval. V příspěvku poděkoval všem vojákům za pojmenování tanku i službu vlasti a už si reakcí pravděpodobně ani nevšímal.

I když ho množství lidí přestalo na sociální síti kvůli tomuto příspěvku sledovat, jak jsme zjistili na SocialBlade, nepřišel o fanoušky. V posledních dnech mu na konto přibylo 154 tisíc, 159 tisíc a 175 tisíc followerů.

Domů
Sdílet
Diskuse