Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2019 11:37
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Středoškolák zaběhl 100 metrů jen o 0,4 sekundy pomaleji než Usain Bolt

SPORT BĚH
Uložit Uložené

Matthew by se chtěl objevit už na olympiádě v Tokiu.

Internet momentálně omámil 18letý středoškolský student Matthew Boling. Student americké školy Strake Jesuit College Preparatory se postavil na start závodu na 100 metrů, v nichž dodnes drží světový rekord Jamajčan Usain Bolt. Atletický fenomén zaběhl svůj rekordní čas 9,58 sekundy v roce 2009 a od té doby se nenašel přemožitel.

Matthew Boling je však na dobré cestě, aby možná jednou žezlo z rukou Bolta převzal. V Houstonu s přehledem porazil všechny své soupeře, protože do cíle doběhl v čase 9,98 sekundy. Naneštěstí, tento čas se nebude moci započítat do historických kronik, protože Matthew měl menší pomoc od větru, který mohl ovlivnit celkový čas, píše Business Insider.

Přesto je na záběrech ze závodů očividné, že Matthew nemá žádnou konkurenci. Momentálně se připravuje na olympijskou kvalifikaci, protože by své schopnosti chtěl využít ve prospěch Spojených států amerických na příští olympiádě v Tokiu. Pokud se mu to podaří, kariéře profesionálního atleta se bude muset začít věnovat naplno.

Domů
Sdílet
Diskuse