Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2019 22:24
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Česko drtivě poráží Itálii 8:0

Česko drtivě poráží Itálii 8:0
Zdroj: FOTO TASR - Pavel Neubauer
SPORT
Uložit Uložené

Národní tým opět s přehledem vítězí.

Itálie dnes polehla českému hokejovému výběru 8:0. Na mistrovství světa v Bratislavě tak náš tým slaví již čtvrtou výhru z pěti odehraných utkání. S papírově nejslabším mužstvem skupiny B to ze začátku vypadalo na náročnější zápas, než se čekalo. 

Už v 8. minutě se sice Milan Gulaš parádně trefil ranou z voleje do horního rohu italské branky, ale zbytek třetiny se naši v koncovce trápili. Byli lepším mužstvem, ale Italové několikrát překvapili a Pavel Francouz musel zasahovat.

Zcela jiným příběhem byla druhá třetina, v níž Češi Itálii nastříleli čtyři góly. Přestřelku otevřel ve 28. minutě Radko Gudas, který vypálil už zpoza modré a zaskočil tak italského gólmana nepřipraveného. V tu chvíli se protrhla stavidla. Ve 33. minutě navyšoval vedení na 3:0 Michal Frolík, jemuž stačilo po krásné přihrávce Machala Moravčíka jen zasunout touš za brankářova záda. 

Hned ve 34. minutě poslal národní mužstvo do vedení 4:0 Jan Kovář, který dorážel puk do brány po střele Jakuba Voráčka. Uplynulo jen pár vteřin a bratislavskou halou Ondreje Nepely se mohl znovu ozvat jásot. Dmitrij Jaškin skóroval střelou k levé tyčce po přihrávce Filipa Chytila.

Parádní rána Radka Gudase zpoza modré na 2:0

Jasná dominance hokejistů v červenobílých dresech se potvrdila i ve třetí třetině. Italové sice většinu třetí třetiny úspěšně bránili, ale zcela vypustili závěr, ve kterém jim Češi nastříleli v průběhu pouhých dvou minut hned tři góly. První z nich si připsal Dominik Simon, který po nájezdu na italského brankáře dokázal puk napodruhé propasírovat za brankovou čáru škvírou mezi jeho betony.

V 58. minutě se o gól na 7:0 postaral Dmitrij Jaškin, který skóroval do horního rohu italské brány. V té samé minutě se radoval Michael Frolík, který italského gólmana propálil střelou z příklepu od modré.

Domů
Sdílet
Diskuse