Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2019 10:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Uprostřed německého pole vybuchla bomba z druhé světové války. Zanechala po sobě 10metrový kráter

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Nevybuchlá munice zřejmě pocházela z bombardování.

Obyvatelé německého města Limburg byli uprostřed noci vystrašení, když zvenku slyšeli silnou explozi. Na tamním poli vybuchla 250kilogramová bomba z druhé světové války, která za sebou zanechala rozsáhlý 10metrový kráter hluboký kolem 4 metrů, informovalo BBC.

Zástupci města konstatovali, že Limburg byl za války významnou oblastí, kde probíhalo bombardování, takže se nediví přítomnosti nevybuchlé munice.

Obyvatelé si nejprve mysleli, že na pole spadl meteorit, ale odborníci upozornili, že meteorit by po sobě zanechal množství roztavených materiálů kvůli obrovskému teplu, které se po nárazu uvolní. V době kolem čtvrté ráno naštěstí na poli nikdo nepracoval, a tak bomba nezpůsobila škody ani na životech a ani na majetku.

Výbuch způsobil dokonce i menší záchvěvy země, protože přístroje naměřily otřesy ve výši 1,7 na Richterově stupnici. Bomba podle vyšetřovatelů vybuchla úplně sama bez vnějšího zásahu.


Domů
Sdílet
Diskuse