Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2019 13:16
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

V červenci si v kině vychutnáme těchto 6 očekávaných novinek

V červenci si v kině vychutnáme těchto 6 očekávaných novinek
Zdroj: Marvel Studios/Sony
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Spider-Man a Lví král budou kralovat červencovým tržbám.

Červenec je letos překvapivě prázdný. Může za to přítomnost 2 obrovských filmů, které budou tlačit na miliardu dolarů vydělaných v kině. Zatímco Lvímu králi se to téměř jistě podaří, Spidey to bude mít náročnější. Od jedničky však získal množství nových fanoušků a vzhledem k událostem Endgame se diváci do kin na nejnovější marvelovku pohrnou. Kromě těchto dvou blockbusterů nás však čekají i jiné kinopremiéry.

Spider-Man: Daleko od domova – 3. 7. 
Nejprve však začneme pavoučím mužem. Ten už je v kinech a dá se říci, že v nich zatím boduje. V USA vytvořil rekord pro největší úterý v kinech (co se box office týká) a směřuje tam k vysokým tržbám. A zřejmě je to zasloužené, protože dvojka je lepší než jednička a užijí si ji všichni fanoušci této postavy a MCU jako takového. Více se dozvíš v naší recenzi zde.

Mrtvi neumírají/The Dead Don’t Die – 4. 7. 

Tento víkend je v kinech v Česku i nový Jarmusch. Že nevíš, o koho jde? Někteří lidé ti řeknou, že to vůbec nevadí. Jiní zase, že bys v jeho filmech mohl najít jisté kouzlo. V každém případě, prachy na své filmy stále dokáže najít. Na zombie komedii mu prostředky dalo Focus Features, přičemž v USA jde o kasovní propadák.

Ani recenze nejsou až tak shovívavé, no a náš kolega Pepo filmu v recenzi také neuštědří pěkné hodnocení. Děj se soustřeďuje na dva policisty (Adam Driver a Bill Murray) v malém městečku, které se musí vzepřít vlně zombie. Hraje také Tilda Swinton s katanou či Selena Gomez.

Spolujízda/Stuber – 11. 7. 

Připravit se můžeš i na akční komedii Stuber (Spolujízda), kde se můžeš těšit na talentovaného Kumaila Nanjianiho, známého například ze skvělé dramatu The Big Sick (2017). V připravované buddy komedii se Uber taxikář Stu (Kuma Nanjiani) ocitne v autě s policistou Vicem (Dave Bautista), který ho namočí do pořádně nebezpečné hry se zločinem.

U takzvaných buddy komediích je snad nejdůležitější chemie mezi hlavní dvojicí hrdinů, no a také inteligentní a trefný humor. Pokud tyto dva faktory bude spojovat i příchozí Stuber, máme se na co těšit.

Stuber režíroval Michael Dowse (Goon, What If) a scénář k filmu napsal Tripper Clancy (Four Against the Bank). Ve snímku si kromě dvojky hrdinů zahrají herci jako Betty Gilpin, Iko Uwais, Joshua Mikel, Amin Joseph, Christine Horn, Scott Lawrence a další.

Lví král – 18. 7. 

Pravděpodobně největší letní hit tohoto roku je remakem staré animované klasiky od Disneyho. A i když budeme slyšet i původní soundtrack a Mufasu znovu namluvil James Earl Jones, dočkáme se množství nových scén a variací na legendární příběh. Lví král vypadá opravdu úchvatně, o což se postaral režisér Iron Mana či Knihy džungle Jon Favreau a technologie, kterou aktuálně Disney používá.

Sami se straní toho, že by Lvího krále nazývali animovaným filmem. Celý však vzniká v počítačích a ve virtuální realitě, kde štáb i reálně natáčí scény s pohybem kamer a postav. Nikomu ale přece Lvího krále představovat nemusíme, že?

Dětská hra/Child’s Play – 25. 7. 

Remake/reboot/restart, nazvi si to, jak chceš, ale Chucky se vrací. Tentokrát jako robotická panenka s hlasem Marka Hamilla (animovaný Joker, Luke Skywalker). Aubrey Plaza (Ingrid Goes West) si v hororu Child's Play zahraje matku chlapce jménem Andy (Gabriel Bateman – Lights Out), který dostane na své narozeniny pozoruhodnou moderní hračku.

Tim Matheson hrající Henryho Kaslana, zakladatele firmy Kaslan Corp, která vytvořila inteligentní robotickou hračku, o ní mluví jako o nejlepším příteli dítěte. Pravda je však značně odlišná. Hračku ovládne hacker a změní programovací kód hračky. A tak mírumilovná umělá inteligence začne překračovat hranice a měnit se na násilné monstrum.

Kromě toho se můžeš těšit na řadu dalších filmů, dokumentů a artovějších počinů. Kompletní výpis premiér na červenec najdeš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse