Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2019 11:51
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Elon Musk představil kosmickou loď Starship. Měla by bez problémů dostat lidi a náklad na Měsíc či Mars

TECH VESMÍR
Uložit Uložené

Starship by měla zkušební let absolvovat do dvou měsíců.

Elon Musk je vizionář, který to s cestováním do vesmíru myslí opravdu vážně. Stojí za vesmírným programem s názvem SpaceX a před dvěma dny jsme tě informovali, že Musk chystá zveřejnit několik nových detailů o vesmírné lodi Starship. Doposud jsme jen věděli, že ji čeká let naplánovaný na říjen 2019. Krátce nato by loď měla být schopná proletět i kolem Země.

Doporučeno
Elon Musk žádá ochranu Země před asteroidy. Tvrdí, že ke srážce jednou určitě dojde Elon Musk žádá ochranu Země před asteroidy. Tvrdí, že ke srážce jednou určitě dojde 20. srpna 2019 11:25

Konečně toho už víme o něco více. Na internetu streamoval živě a lidem po celém světě potvrdil, že svůj zkušební let by loď Starship měla absolvovat do dvou měsíců. Musk plánuje s lodí vzlétnout do výšky 20 kilometrů nad mořem a následně by se měla dát opakovaně použít.

Musk dodal, že Starship zvládne dopravit posádku a náklad nejen na Měsíc či Mars, ale na jakékoliv místo ve sluneční soustavě. Následně by se loď měla bez problémů vrátit a uskutečnit kolmé přistání.

Domů
Sdílet
Diskuse