Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2019 21:10
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Sešívaní prohráli v prvním domácím zápase Ligy mistrů v Edenu proti Borussii Dortmund 0:2

SPORT
Uložit Uložené

Český šampion neuhlídal Achrafa Hakimiho a proti německému gigantovi prohrál.

Po dvanácti letech se mohli fanoušci SK Slavia Praha těšit na domácí zápas v Lize mistrů. Soupeřem mu nebyl nikdo menší než vestfálský velkoklub Borussia Dortmund. Na vyprodaném stadionu však slávisté německého giganta nezvládli a po dvou trefách Hakimiho prohráli 0:2.

Na začátku zápasu sice narušila elektrizující fotbalovou náladu smrt legendárního zpěváka Karla Gotta, za nějž se před zápasem držela minuta ticha, po uctění památky však na stadionu ve Vršovicích klasicky zavládla červenobílá pekelná atmosféra.

Doporučeno
Slávisté drželi před zápasem s Dortmundem minutu ticha za Karla Gotta Slávisté drželi před zápasem s Dortmundem minutu ticha za Karla Gotta 2. října 2019 19:50

Dortmund začal zostra a ukázal, že se nezalekne vyprodaného domácího stánku, když ve 2. minutě pronikl do pokutového území Jadon Sancho. Obelstil obránce a poslal míč do levého dolního rohu, kde však zasáhl brankář Kolář. 

Na dalších třicet minut pak převzali otěže zápasu sešívaní, kteří se snažili navázat na velice pohledný výkon na San Siru proti Interu Milán. V 21. minutě se ukázal Lukáš Masopust, jenž se uvolnil hostující obraně, avšak v rychlosti netrefil ideálně balón a brankáře Bürkiho nepřekonal.

Doporučeno
Slavia po parádním výkonu remizuje s Interem Milán 1:1 Slavia po parádním výkonu remizuje s Interem Milán 1:1 17. září 2019 20:51

Tlak ze strany domácího celku vyvrcholil ve 24. minutě, kdy zahrozil přímým kopem Stanciu. Zakroutil svůj projektil k pravému dolnímu rohu, a Bürki měl co dělat, aby míč neskončil za jeho zády. Tady však převaha fotbalistů z Vršovic v prvním poločase skončila.

Na řadě byli žlutočerní, kteří ukázali svou velikost ve 35. minutě. Julian Brandt uvolnil pověstnou uličkou na vlastní polovině obránce Achrafa Hakimiho, který nejenže přesprintoval celé hřiště po pravé straně, ale také se ve vápně zbavil zasekávačkou dotírajících obránců a poslal míč za vyběhnuvšího domácího gólmana.

Domácí hráči pak ještě zahrozili skrz Ondřeje Kůdelu, který se snažil ve 42. minutě prostřelit hostujícího gólmana, avšak hostující obránce mu skluzem gólovou radost překazil.

Druhý poločas začal dynamicky. Pro domácí tým však hrozivě, jelikož se obráncům znovu vymkl kontrole Jadon Sancho. Útočící hráč dostal nádherný lob pod nohy a šel sám na Koláře, ten však potvrdil své kvality a zkušenosti z dřívějších zápasů, a znovu se nenechal prostřelit.

Následně zahrozili stejnou mincí i domácí, když v 52. minutě přeloboval Petr Ševčík obranu Dortmundu a rozběhl Stanislava Tecla na soupeřovu branku. Ten však branku minul.

Tempo zápasu se následně na několik desítek minut zpomalilo, až v 82. minutě se dostal k větší šanci střelec gólu Hakimi, který však v pokutovém území střílel doprostřed branky připraveného Koláře. Na druhé straně to byl Tomáš Souček, který si minutu nato naskočil na centrovaný míč, avšak Bürki si s jeho pokusem poradil.

Definitivní ránu zasadil na sklonku druhého poločasu muž zápasu Hakimi. V 89. minutě, po sporném odzbrojení obránce Zeleného, poslal Marco Reus přihrávku Brandtovi, který znovu předložil balón na kopačku skórujícímu reprezentantovi Maroka. Ten se trefil přímo mezi Kolářovy nohy.

Slavia tak sice nenavázala na bodový zisk z Milánu, za svůj výkon se však nemusí stydět. Vyprodaný Eden uznal bojovný výkon svých hráčů neustálým fanděním.

Domů
Sdílet
Diskuse