Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2019 17:19
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Staňte se Ježíšky a udělejte krásnější Vánoce ukrajinským dětem v nouzi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Máte možnost podpořit charitativní projekt, který už poněkolikáté vykouzlí úsměv na tváři nejednomu dítěti z Ukrajiny.

Arcidiecézní charita Olomouc vyhlašuje už jedenáctou vánoční sbírku pro chudé děti z Ukrajiny. Informovala o tom na svých stránkách. Vybrané balíčky poputují k rodinám, které by si kvůli vánočním dárkům nemohli dovolit zaplatit jídlo nebo účty za elektřinu. Zima je na Ukrajině tuhá a peněz opravdu málo.  Proto máte jedinečnou příležitost se do sbírky zapojit a udělat dětem radost.

Doporučeno
S jakými hračkami si hrají děti napříč celým světem? Odpověď se snažila najít italská fotografka S jakými hračkami si hrají děti napříč celým světem? Odpověď se snažila najít italská fotografka 2. června 2016 16:38

S radostí z dárků z Čech se podělil i osmiletý Sergij z Ternopilu: „Krabice byla velká a v ní spousta dárků: míč, klobouk, mimoni, tužky, penál, ořezávátko, tvarovací kuličky... Celá naše rodina se pustila do kuliček a vyráběli jsme z nich figurky, byla to zábava. A dárky nejenže se mi líbily, ale jsou i potřeba. Děkuji!“ 

Chlapeček žije pouze s maminkou, která se stará o nemocnou babičku. Tatínek pracuje v zahraničí, aby rodinu uživil. Největším přáním malého kluka je rychle vyrůst„Abych mohl jít do práce vydělávat peníze a pomáhat tak naší rodině,“ vysvětluje.

Doporučeno
Češi přispěli rodinám padlých vojáků již 2 679 078 korun. Sbírka bude pokračovat do konce srpna Češi přispěli rodinám padlých vojáků již 2 679 078 korun. Sbírka bude pokračovat do konce srpna 9. srpna 2018 13:34

Dětí jako Sergij je na Ukrajině mnoho. Letos poputuje balíček z Česka ke 379 dětem„Pro ty děti, které nežijí se svými rodiči, je balíček symbolickým gestem, že v jiné části světa existuje někdo, kdo na ně myslí,“ říká koordinátorka projektu Khrystyna Novodvorska. Dárky se dostanou k dětem v Bortnykách, Lopatynu, Kolomyji a Ternopilu.

Kritéria, co má balíček obsahovat, jsou jasně dána. „Než lidé dárečky pořídí, je však třeba dbát našich pravidel. Balíček pro jedno dítě by měl obsahovat pouze nové věci, a to v hodnotě kolem 1 000 korun. Do balíčku nepatří cukrovinky a jeho hmotnost by neměla přesáhnout 4 kilogramy,“  upozorňuje Novodvorska.

Staňte se Ježíšky a udělejte krásnější Vánoce ukrajinským dětem v nouzi
Zdroj: acho.charita.cz

Pokud se tedy rozhodnete do akce Vánoční balíček zapojit, můžete se domluvit s Charitami v Arcidiecézi olomoucké (Olomoucký kraj a část Pardubického, Zlínského a Jihomoravského kraje). Také můžete zavolat na telefonní číslo 581 115 218. Informace o jednotlivých dětech naleznete v databázi, kde se dozvíte, kolik je jim let a jakou velikost oblečení a obuvi mají

Samotné balíčky je třeba doručit na nejbližší charitu do 6. prosince. Lidé, kteří by chtěli podpořit finančně, pak mohou zaslat peníze na účet 4030207/0100.

Domů
Sdílet
Diskuse