Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2019 11:11
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Česká stopa: Světové autority odhalily jeden z největších případů sexuálního obtěžování dětí

NEWS
Uložit Uložené

Vyšetřovaný server Welcome to Video obsahoval více než čtvrt milionu snímků dětského porna.

Americké ministerstvo spravedlnosti společně s britskými úřady oznámily výsledek vyšetřování stránky Welcome to Video (Vítejte u videa), na které bylo nahráno více než čtvrt milionu snímků dětského porna. Jedná se tak o jeden z největších případů sexuálního obtěžování v historii. V souvislosti s případem byli zadrženi i občané České republiky. S infromací přišly Seznam Zprávy.

Doporučeno
Na polském černém trhu se prodávají děti. Cena jednoho novorozence dosahuje až 900 tisíc korun Na polském černém trhu se prodávají děti. Cena jednoho novorozence dosahuje až 900 tisíc korun 19. září 2019 18:15

Bylo zadrženo více než 337 podezřelých z 38 zemí světa. Konkrétně byli zadrženi občané Velké Británie, Německa, Jižní Koreje, Spojených států, Spojených arabských emirátů, Finska, Irska, Itálie, Polska, Německa, Austrálie, Španělska, České republiky, Brazílie, Kanady a Saúdské Arábie. Bezpečnostním složkám se podařilo vysvobodit 23 dětí, které byly zneužívány na území Spojených států, Španělska a Velké Británie.

Stránku Welcome to Video založil a spravoval třiadvacetiletý Jihokorejec Jong Woo Son. Web s více než 250 tisíci videi zaznamenal více než jeden milion stažení. Web snímky se sexuálním obtěžováním dětí zpeněžil pomocí bitcoinů, které zajistily uživatelům úplnou anonymitu.

Doporučeno
Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým 7. srpna 2019 17:13

Stránka byla vyšetřovateli Národní kriminalistické agentury (NCA) objevena v roce 2017 při vyšetřování Matthewa Faldera, jenž byl usvědčen ze 137 případů obtěžování a skončil na pětadvacet let za mřížemi. Ve spolupráci s jihokorejskými bezpečnostními složkami se jim v roce 2018 povedlo web z internetu stáhnout. Son byl ve středu obviněn z devíti trestných činů ve Spojených státech, z nichž byl usvědčen a uvězněn v Jižní Koreji.

Velké vyšetřování následně začalo i ve Velké Británii, kde se objevilo osmnáct případů. Za zneužití tříleté holčičky a pětiletého kluka si jeden ze sedmi obviněných vyslechl trest odnětí svobody v trvání dvaadvaceti let.

Doporučeno
Psychicky nemocný muž Jaycee držel a znásilňoval od jejích jedenácti. Za 18 let nevyužila ani jednu šanci na útěk Psychicky nemocný muž Jaycee držel a znásilňoval od jejích jedenácti. Za 18 let nevyužila ani jednu šanci na útěk 6. října 2019 14:21
Domů
Sdílet
Diskuse