Tvé oblíbené snídaňové cereálie bez cukru nebo mouky. Množství sacharidů jsme snížili na polovinu, ale přidali jsme bílkoviny a zdravé tuky.
V dětství jsme je asi milovali všichni. Křupavé čokoládové kuličky byly tou nejlepší snídaní. Jejich složení ale není úplně nejlepší, takže jsme si v receptu tuto pochutinu trochu upravili. Nebudeme potřebovat žádnou mouku ani cukr, na doslazení použijeme protein a stévii. Vytvarování kuliček sice zabere nějaký ten čas, ale ráno máš postarané o bleskovou, výživnou a chutnou snídani.
INGREDIENCE
100 g ovesných vloček
30 g ořechů (mandle, kešu)
1 odměrka proteinu
15 g kakaa
1 bílek
10 g kokosového oleje
asi 20 ml vody (dle konzistence)
stévie (sladidlo dle chuti)
POSTUP
Ovesné vločky a oříšky najemno rozmixujeme, přimícháme všechny ostatní suroviny a mělo by nám vzniknout nelepivé a poměrně tuhé těsto. Z něj tvarujeme malé kuličky (ano, chvíli to potrvá), které pečeme na plechu s papírem na pečení 12-15 minut na 180 °C. Vychlazené cereálie skladujeme v uzavřené nádobě.
Oproti originální verzi jsme snížili sacharidy na polovinu a přidali porci bílkovin a tuků. V tomto případě bylo naším cílem zaměřit se na nutričně hodnotné jídlo obsahující živiny, kterými bychom měli pokrývat většinu našeho kalorického příjmu.
NUTRIČNÍ HODNOTY
(na 100 g, z celkového množství vyjde 200 g)
Kalorie: 401
Bílkoviny: 24 g
Sacharidy: 41 g (z toho vláknina 6 g)
Tuky: 18 g