Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2019 12:39
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Vteřiny při střelbě v Ostravě: Muž chránil vlastním tělem svou dceru, zemřel na operačním sále

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Otec chránil před střelcem svou dceru.

Když v úterý krátce po sedmé hodině vstoupil 42letý stavební technik Ctirad Vitásek do čekárny traumatologie Fakultní nemocnice Ostrava s pistolí v ruce a začal střílet, jeho běsnění si vyžádalo šest obětí. O případu jsme informovali v předchozích článcích.

Jedním z mrtvých je otec, který před pachatelem v čekárně traumatologie vlastním tělem chránil svou nezletilou dcerku. Informovala o tom Česká televize v úterních Událostech, komentářích. Tři lidé jsou zranění, jedna kriticky, přičemž mrtví jsou čtyři muži a dvě ženy – dva lidé z nich byli pracovníci Vězeňské služby. Měli volno, a během toho šli k lékaři. 

Vteřiny při střelbě v Ostravě: Muž chránil vlastním tělem svou dceru, zemřel na operačním sále
Zdroj: WIkimedia Commons/Policie ČR
Doporučeno
Nezvykle tichá Ostrava. Prosluněné město tiše truchlilo za oběti masakru ve fakultní nemocnici Nezvykle tichá Ostrava. Prosluněné město tiše truchlilo za oběti masakru ve fakultní nemocnici 11. prosince 2019 10:00

Kryl svou dceru

Otec, který vlastním tělem chránil svou dceru, zemřel poté, co ho střelec trefil do srdce. Zemřel na operačním sále, hodinu a půl poté, co ho lékaři operovali.

Jak potvrdil hrudní a břišní chirurg z FN Ostrava Marcel Mitták, zranění bylo fatální„Střelný kanál rozdrtil levý lalok jaterní a tkáně na zadní stěně břišní. To zranění bylo natolik rozsáhlé a fatální, že nebylo možné ten stav zvrátit,“ vysvětlil lékař. Dcera útok přežila

Vitásek zabíjel nelegálně drženou 9mm zbraní. Když z nemocnice uprchl a vrátil se domů, vlastním rodičům přiznal, že vraždil. Pak nasedl do Renaultu Laguna, odjel do nedalekého Děhylova na Opavsku. Všiml si, že nad ním poletuje helikoptéra, tak zbraň obrátil proti sobě a střelil se do hlavy. Zemřel až po půlhodinové resuscitaci.

Domů
Sdílet
Diskuse