Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2019 19:18
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Karel Gott, Billie Eilish a Dycky Most. Co Češi v roce 2019 googlovali nejvíce?

TECH
Uložit Uložené

Společnost Google zveřejnila trendy roku 2019.

S koncem roku společnost Google pravidelně přináší zajímavé statistiky ohledně trendů ve vyhledávání, no a ani letošek pochopitelně není výjimkou. Díky tomu tak nyní máme příležitost podívat se na to, co Češi za uplynulých 12 měsíců googlovali nejčastěji.

Most, Gott i Billie Eilish

Žebříčku dle očekávání kraluje jméno Karla Gotta, který v 80 letech skonal v rodinném kruhu 1. října. Hned za ním se pak umístil seriál Most!, který se mezi diváky stal velkým hitem a jeho hlášky s námi budou žít zřejmě ještě dlouho.

Třetí místo zaujímá katedrála Notre Dame, kterou letos postihl rozsáhlý požár. Na 4. příčce se umístil iPhone 11, no a první pětici uzavírá Černobyl. Zájem o jadernou havárii stoupl zejména díky stejnojmennému seriálu z produkce HBO.

Doporučeno
Billie Eilish před 18 tisíci Čechy a Slováky potvrdila pozici nejrychleji stoupající hvězdy na světě (Fotoreport) Billie Eilish před 18 tisíci Čechy a Slováky potvrdila pozici nejrychleji stoupající hvězdy na světě (Fotoreport) 21. srpna 2019 18:05

Ze zahraničních osobností pomyslná korunka náleží mladé zpěvačce Billie Eilish, která v současnosti patří mezi vůbec největší hvězdy hudebního průmyslu. Čechy však zajímal také Ed Sheeran, Freddie Mercury nebo mladá enviromentální aktivistka Greta Thunberg, která svými aktivitami často plnila novinové titulky.

Hokej a MMA

V rámci sportovních událostí Češi nejvíce vyhledávali mistrovství světa v hokeji, na druhém místě se umístil tenisový turnaj Wibledon a hned za ním závody na kolech Tour de France. Mezi nejvyhledávanějšími výrazy však nechybí ani Oktagon, což poukazuje na stále rostoucí popularitu bojových sportů u nás.

Dále se našinci snažili zjistit například to, jak se plete pomlázka, jak vyplnit daňové přiznání, jak vyvolat menstruaci nebo jak začít běhat. Kompletní statistiky si můžeš prohlédnout na tomto odkazu. Hledal jsi některý ze zmíněných termínů i ty?

Domů
Sdílet
Diskuse