Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2019 11:35
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Téměř polovina Čechů si dává novoroční předsevzetí. Většinou chceme hubnout

HUDBA
Uložit Uložené

Vydrží nám to ale většinou jen pár dní, maximálně týdnů.

Pro rok 2020 si chystá dát novoroční předsevzetí 42 % Češek a Čechů. Dopředu ale třetina z nich přiznává, že jim vydrží jen pár dní. Vyplývá to z výzkumu agentury Rondo Data, která oslovila 1053 mužů i žen ve věku 15 až 59 let.

„Většina novoročních předsevzetí má velké oči a jejich trvanlivost se proto počítá většinou na dny. A pokud to už uděláte, ať je předsevzetí konkrétní, pro vás reálné a ideálně krokované, to znamená rozložené do postupně se naplňujících cílů,“ doporučuje lektorka Olga Medlíková.

Doporučeno
Je novoroční předsevzetí blbost a zbytečný nesmysl? Psychoterapeutka má jasnou odpověď Je novoroční předsevzetí blbost a zbytečný nesmysl? Psychoterapeutka má jasnou odpověď 31. prosince 2019 8:39

Výzkumníci nízkou trvanlivost novoročních předsevzetí potvrzují. Podle výsledků studie jej nikdy nedodrželo až 15 % dotázaných a 42 % jich přiznalo, že předsevzetí nedodrží většinou. Desetině vydrží déle než rok a třetina to vzdá po několika dnech. Čtvrtina po měsíci. 

Téměř polovina Čechů si dává novoroční předsevzetí. Většinou chceme hubnout
Zdroj: Rondo Data, 2019/2020
Anketa:
Hodláš si dát novoroční předsevzetí?
Ano
Ne
Ano
56 %
Ne
44 %
Domů
Sdílet
Diskuse