Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2020 21:16
Čas čtení 1:04
Ondřej Jarůšek

18letý Čech odsouzený za brutální vraždu ve škole napsal, že za 100 let se lidi budou zabíjet, aby přežili

NEWS
Uložit Uložené

Znepokojená učitelka matce žáka doporučila návštěvu u psychiatra, ta synovu slohovku ale nebrala vážně.

Minulý rok v listopadu otřásl Českem otřesný případ teprve 18letého mladíka Daniela Miarka, který podle státního zástupce brutálně ubodal svou někdejší spolužačku Terezu. Jeho motivem údajně bylo, že se s dívkou chtěl sblížit, ale ona se chtěla jen kamarádit. „Doufám, že ji to bolelo. Když ji nebudu mít já, tak ji nebude mít nikdo,“ napsal po hrůzném činu na sociální sítě.

Lidé se budou zabíjet

Jak ovšem nyní vyšlo najevo, mladík zabíjení obhajoval už ve škole při psaní slohové práce. U jedné z nich dostali žáci za úkol napsat, jak podle nich bude vypadat svět za 100 let. Hoch v práci napsal, že v boji o přežití se budou lidé mezi sebou zabíjet. Se zjištěním přišel server Novinky.

„Jedni zabíjejí druhé k uvolnění místa na přelidněné planetě, která už nestačí nasytit miliardy hladových krků. Já osobně jsem na straně lovců zabijáků. Nahlížím na to tak, že zachraňuji zemi a dávám tím dalším generacím šanci,“ napsal Miarko do slohovky. Práce je nyní součástí trestního spisu.

Doporučeno
Mladík z Česka ubodal kamarádku. „Doufám, že ji to bolelo,“ napsal po vraždě na sociální sítě Mladík z Česka ubodal kamarádku. „Doufám, že ji to bolelo,“ napsal po vraždě na sociální sítě 21. listopadu 2019 12:30

Matka na upozornění nedbala

Slohová práce znepokojila Miarkovu učitelku, která na ni následně upozornila chlapcovu matku. Mladík byl po svém pokusu o sebevraždu v péči psychiatrů, učitelka proto matce doporučila, aby jim slohovku předala. Ta ovšem synova slova na papíře nebrala vážně a práci zlehčovala. O čtyři měsíce později její syn zavraždil nevinnou dívku.

„Když jsem vešel k Tereze do domu, byla na záchodě. Jakmile vyšla ven, začala na mě křičet, ať jdu pryč. Jen jsem stál a mlčel. Když se otočila, chytil jsem ji za krk do kravaty, strhl na zem a ubodal. Zasadil jsem jí asi čtyři rány nožem do hrudníku,“ popisoval u soudu své jednání.

Hrozí mu až 20 let za mřížemi.

Doporučeno
REFRESHER+ s 50% novoroční slevou REFRESHER+ s 50% novoroční slevou 1. ledna 2020 5:43
Domů
Sdílet
Diskuse