Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2020 21:03
Čas čtení 0:34
Tímea Krauszová

Časosběrné video ukazuje, jakou rychlostí staví nemocnici pro pacienty s koronavirem. Po čtyřech dnech již mají základy

NEWS ČÍNA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Do nemocnice chtějí první pacienty přijmout již 3. února.

Koronavirus z Číny, jehož epicentrem je město Wu-chan, si podle CNN už vyžádal 107 životů, téměř 4500 lidí po celém světě je nakaženo. Těžká technika v počtu 35 bagrů a 10 buldozerů, jakož i desítky dělníků přijeli na staveniště ve čtvrtek 23. ledna v noci.

Čtyři státní firmy zajišťují výstavbu přechodné nemocnice určené jen pro pacienty nakažené koronavirem, přičemž by měla mít minimálně 1000 lůžek. Budovu z prefabrikovaných desek chtěli dokončit za méně než sedm dní, první pacienty chtějí přijímat již příští pondělí3. února.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15

Časosběrné video, které získal portál Daily Mail, ukazuje, jakou závratnou rychlostí vyrostly základy nemocnice. Model budovy vytvořili podle základů krizové nemocnice, kterou postavili v Pekingu v roce 2003, kdy řádil SARS. I tam nemocnici tehdy postavili za týden.

Domů
Sdílet
Diskuse