Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2020 14:54
Čas čtení 0:51
Vojtěch Vanda

Sedm tisíc lidí uvízlo kvůli podezření na koronavirus na výletní lodi, úřady jim zakázaly vstup na pevninu

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na palubě cestuje čínský pár, u kterého vzniklo podezření na nákazu.

Nepříjemný konec plavby zažili cestující na výletní lodi Costa Smeralda, která přistála u města Civitavecchia kousek od Říma. U čínského páru z Macaa bylo totiž zaznamenáno podezření, že by mohli být nakaženi novým koronavirem. Ostatním cestujícím bylo následně místními úřady zakázáno vstoupit na pevninu. O případu informovaly Novinky.cz s odkazem na web týdeníku Focus.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15

Podle italských médií dorazil čínský pár na dovolenou do Itálie 25. ledna na letiště do Milána. Na Costa Smeraldu se měli podle lodní společnosti dostat v přístavu Savona v Ligurii. Ke konci plavby začala žena pociťovat dýchací problémy a dostat teplotu, muž zatím teplotu nemá, což uvedl mluvčí rejdařské společnosti. Posádka jí tedy izolovala, vzala jí vzorky a poslala je k rozboru, jehož výsledky by měly být známy ve čtvrtek odpoledne.

Domů
Sdílet
Diskuse