Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. února 2020 20:07
Čas čtení 6:46
Ondřej Jarůšek

Zvítězí v megazápase Tyson Fury, nebo Deontay Wilder? Názor nám řekl Karlos Vémola, Muradov i další bojovníci

SPORT
Uložit Uložené

Zeptali jsme se známých bojovníků, jak podle nich dopadne očekávaný boxerský zápas Tyson Fury vs. Deontay Wilder.

Už tento víkend čeká boxerské fanoušky po celém světě zápas, na který se bude ještě dlouho vzpomínat. Řeč není pochopitelně o ničem jiném než o odvetném souboji dvou dosud neporažených boxerů – britského showmana Tysona Furyho a amerického ranaře Deontaye Widlera. Jejich první vzájemný zápas skončil remízou, obě strany se těší velké podpoře fanoušků a názory na to, jak očekávaná odveta dopadne, se různí.

Doporučeno
Karlos Vémola exkluzivně pro REFRESHER: Attilu Végha respektuju jako největšího slovenského šampiona Karlos Vémola exkluzivně pro REFRESHER: Attilu Végha respektuju jako největšího slovenského šampiona 18. února 2020 16:00

Rozhodli jsme se proto oslovit několik slavných českých a slovenských jmen z oblasti bojových sportů, aby nám řekla, komu v zápase Fury vs. Wilder fandí a jaký tipují výsledek. Odpovědi nám poskytli nejen známí MMA zápasníci, ale názory jsme dostali i od těch, kteří mají zkušenosti z boxerského ringu.

Kromě Karlose Vémoly, Patrika Kincla či Samuela „Piráta“ Krištofiče se pro REFRESHER vyjádřili také UFC bojovníci Jiří Procházka, Makhmud Muradov a David Dvořák, domácí šampioni organizace Oktagon MMA David Kozma a Michal Martínek, no a v neposlední řadě svým pohledem na zápas přispěl i přední český bojovník Vasil Ducár, který se loni utkal v boxu o titul organizace WBC ve váhové kategorii do 90,7 kg – titul této organizace v těžší váze v současnosti drží právě šampion Deontay Wilder.

Karlos „Terminátor“ Vémola

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Jeden z nejznámějších český MMA zápasníků Karlos Vémola o vítězi odvety nepochybuje. Na otázku, kdo podle něj v očekávané bitvě zvítězí, stroze a jasně odpověděl, že to bude britský vyzyvatel Tyson Fury. Zda ale výhry dosáhne po 12 kolech na body, anebo soupeři dá knocknout, si už český „Terminátor“ netroufl tipovat.

Není ale velkým překvapením, že Karlos fandí právě „Gypsy Kingovi“. Se slavným britským boxerem se měl totiž příležitost setkat a promluvit si s ním osobně, a to konkrétně během loňské akce Noc s legendou v Praze, kam Tyson Fury zavítal, aby promluvil o svém životným příběhu. Svými sympatiemi k Fyrumu se tedy Vémola nikdy netajil a jeho favorit je jasný.

Pokud jde o samotného Karlose Vémolu, tak toho uvidíme bojovat 6. června 2020 v Bratislavě proti dosud neoznámenému soupeři, no a pokud vše půjde podle plánu, už o měsíc později se představí na pražské Štvanici v bitvě o titul pro šampiona střední váhy (do 84 kilogramů).

Václav „Baba Jaga“ Mikulášek

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vasek Baba Jaga Mikulasek (@vasekmiku),

O svůj názor se s námi podělil i oblíbený ostravský bojovník Václav „Baba Jaga“ Mikulášek. Ten říká, že v oblibě má oba boxery, jako vítěze ale tipuje spíše Tysona Furyho.

„Já miluji oba. Deontay je skvělý sportovec a neskutečný srdcař, když si člověk uvědomí, že to dělá pro svoji nemocnou dceru. Ten chlap má motor, který díky tomu nejde zastavit, a to je nejvíc. A ještě k tomu ta jeho zadní. A zbožňuji i Furyho, ‚Cikánský Král' je povaha jako já. Neustále se směje, má ze všeho prdel a prostě je free,“ říká Vašek s tím, že takový pohyb, jaký má Fury, nemá v těžké váze žádný jiný boxer. „Podle mě bude vítěz Fury na body,“ uzavírá „Baba Jaga“.

Václava Mikuláška uvidíme bojovat již za několik týdnů na vyprodaném turnaji Oktagon 16 v Ostravě, kde se jeho soupeřem stane Tomáš Bolo. Oběma do zápasu přejeme hodně štěstí.

Michal „Blackbeard“ Martínek

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michal Blackbeard Martínek (@michal_blackbeard_martinek),

Britský boxer je favoritem i pro šampiona v těžké váze (nad 93 kilogramů) organizace Oktagon MMA Michala Martínka. Ten měl dokonce příležitost se se slavným „Gypsy Kingem“ osobně setkat relativně nedávno v Las Vegas. 

„Tipuju Furyho, jelikož jsem se s ním viděl u něj doma v přechodném bydlišti ve Vegas a viděl jsem, jakou má formu, jeho tělo a je vidět veliká změna. Bude mít ještě lepší pohyb, o tom jsem přesvědčený,“ říká bývalý hokejista. „S tím stylem, co oba mají, si myslím, že by to mohlo skončit nějakým hezkým knockoutem,“  dodává.

Michal Martínek svůj titul na akci Oktagon 15 obhájil proti bývalému UFC bojovníkovi Viktoru Peštovi, kterému zlomil čelist. O jeho dalších plánech bychom se snad měli dozvědět někdy v nejbližších dnech či týdnech.

Makhmud Muradov

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Makhmud “Mach” Muradov (@makhmud_muradov),

Uzbek s českým srdcem Makhmud Muradov pro REFRESHER prozradil, že zápas Tyson Fury vs. Deontay Wilder si bude moci vychutnat osobně – do Las Vegas se totiž chystá se svým kamarádem a legendárním boxerem v jedné osobě Floydem Mayweatherem.

„Mach“ přiznává, že neví, jak zápas dopadne, vítězství ale přeje spíše Tysonovi Furymu a dodává, že britský boxer vyhraje spíše na body.

Doporučeno
Makhmud Muradov: Dřív jsem přemýšlel, za co utratím 200 korun, dnes jdu a koupím si, co chci (Rozhovor) Makhmud Muradov: Dřív jsem přemýšlel, za co utratím 200 korun, dnes jdu a koupím si, co chci (Rozhovor) 17. prosince 2019 22:50

Česko-uzbeckého bojovníka UFC čeká další zápas 18. dubna v New Yorku, kde se utká s nebezpečným Karlem „Baby K“ Robersonem. Podle „Machova“ trenéra Petra Knížete se jedná o nejtěžšího soupeře, proti kterému Muradov v UFC zatím stál. Budeme mu proto držet palce. 

Vasil Ducár

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vasil Ducar (@vasilducar),

Domácí zápasník Vasil Ducár je známý svojí všestranností. Kromě MMA má totiž zkušenosti například i z K-1 nebo klasického boxu. O jeho kvalitách přitom vypovídá už jen skutečnost, že se loni utkal o pás organizace WBC, ve které opasek (ve vyšší) váze aktuálně drží právě i šampion Deontay Wilder.

„Je to těžký, Bude záležet na aktuální formě obou. Jsou za mě velmi reálné 2 scénáře – výhra KO pro Wildera, nebo na body pro Furyho. Přikláněl bych se k variantě vítězství pro Furyho, kterému i fandím,“ řekl nám Ducár.

Před nedávnem Vasil informoval, že již brzy bude možné oznámit další zápas, ve kterém ho fanoušci brzy uvidí bojovat. Budeme se tedy těšit, až se tak stane.

David „Pink Panther“ Kozma

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený David Kozma (@david.pinkpanther.kozma),

Současný šampion welterové divize (do 77 kilogramů) organizace Oktagom MMA David „Pink Panther“ Kozma je jedním z těch, kdo by si přál, aby ruku na konci zápasu zvedl britský boxer Tyson Fury.

„Fandím jednoznačně Furymu. Líbí se mi jeho vystupování. Je to hodně zajímavá osobnost. A taky tipuji, že to vyhraje,“ říká šampion s tím, že doufá, že britský boxer dá americkému soupeři knockout.

Davida už za pár týdnů čeká na turnaji Oktagon 16 v Ostravě zápas, ve kterém bude obhajovat svůj šampionský pás. Oloupit se jej o něj pokusí maďarský talent Mate Kertesz, oblíbenec publika Kozma mu jej ale zadarmo nedá. Čeká nás tedy jistě velmi atraktivní podívaná.

Denis Farkaš

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Denis Farkaš (@denis__farkas),

Jedním z největších objevů na poli MMA je Denis Farkaš. Slovák žijící a trénující v Brně má však zkušenosti i z boxerského ringu a platí za skvělého postojáře. V očekávané odvetě více vítězství přeje spíše současnému šampionovi. 

„Myslím, že to bude 50 na 50, Fury to buď dobře zahraje na nohách, uboxuje to a naboduje zápas, anebo ho Wilder pošle KO. Víc fandím Wilderovi,“ pověděl nám Denis.

Farkaše další bitva čeká již 6. března, konkrétně na turnaji I Am Fighter 2 v moderní pražské hale O2 Universum. Tam poměří síly s Václavem Holotou, který bude jistě velkou výzvou. 

Patrik Kincl

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl),

Domácí hvězdný zápasník Patrik Kincl a zástupce královéhradeckého All Sports Academy má svého favorita vybraného. Pěsti bude držet Britovi, uznává však, že před ním nestojí snadný úkol. 

„Já to mám jasný. Fandím Furymu. Hrozně mě baví jako člověk i jako boxer. Jeho životní příběh je neskutečnej masakr, ale Wilder je fakt zvíře a bojím se, že na něho nemusí stačit. Wilder má ránu jako z děla a stačí, když to jednou trefí a na to on spoléhá a má na tom založenou taktiku. Udržet 36 minut plnou koncentraci je podle mě v boxu nemožné.“ říká Patrik. „Podle mě jedinej, kdo může Wildera vypnout, je právě Fury, ale spíš to tipuju na body,“ dodává s tím, že největší šanci na KO má Wilder v prvních pěti kolech.

Těžkou zkoušku před sebou aktuálně má ale i samotný Patrik. Ten se totiž objeví pod hlavičkou největší evropské organizace KSW, kde se jeho soupeřem stane polská hvězda Michal Materla. Zápas se odehraje 21. března a Patrikovi přejeme mnoho sil.

David „Undertaker“ Dvořák

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david),

Nový český zástupce v nejprestižnější lize světa UFC David Dvořák má na zápas podobný pohled jako jeho kamarád a týmový kolega Patrik Kincl. I on říká, že Furyho čeká velmi náročný souboj.

„Já budu fandit Furymu. Libí se mi jakou dělá show. Osobně jsem ho potkal a prohodil s ním pár slov. Libí se mi jeho životní příběh a věřím, že Wildera porazí. Bude to mít hrozně těžké, protože Wilder je doslova zvíře, ale věřím mu,“ říká Dvořák. „Myslím si, že vyhraje na body. Silný úder má jak blázen, ale očekávám spíš taktický boj na jistotu z jeho strany,“ dodává David.

Doporučeno
Český MMA bojovník se živil jako hrobník, teď je v UFC. Je to splněný sen, chci se stát nejlepším z nejlepších, říká David Dvořák Český MMA bojovník se živil jako hrobník, teď je v UFC. Je to splněný sen, chci se stát nejlepším z nejlepších, říká David Dvořák 19. února 2020 13:53

Ve své premiéře v UFC se David Dvořák představí v Brazílii 14. března na turnaji UFC Fight Night 170 proti domácímu borci Bruno Silvovi. S přechodem do americké organizace si David změnil také svoji přezdívku – již si neříká „Killa Khroust“, ale „Undertaker“, což zřejmě vychází z jeho bývalé profese. Dříve se totiž živil jako hrobník.

Samuel „Pirát“ Krištofič

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Samuel Pirát Krištofič (@pirat_kristofic),

„Pokud mám dat tip, tak se přikloním k Wilderovi,“ řekl pro REFRESHER jeden z nejoblíbenějších bojovníků na Slovensku Samuel „Pirát“ Krištofič. Jako jeden z mála se tedy přidává na stranu aktuálního světového šampiona.

Naposledy jsme Samuela mohli vidět v tvrdém zápase bez rukavic proti Petru Karešovi, který nakonec skončil remízou. Slovenský bojovník si z něj však odnesl obě zlomené ruce. Co jej čeká dále, zatím není jasné, jak ale před nedávnem napsal na Instagram, fanouškům děkuje za podporu a těší se na další společné chvíle, ať už to bude kdekoliv. 

Jiří Procházka

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jiří Procházka (@jirkaprochazka),

Otázku ohledně prognózy zápasu Fury vs. Wilder od nás dostal i český samuraj a nejlepší domácí MMA bojovník Jiří Procházka, zástupce brněnského Jetsaam Gymu a bojovník UFC. Ten ale svého favorita nemá.

„V těchto věcech jsem takovej konzervativní a nefandím ani jednomu, i když boxerskej styl se mi víc líbí u Wildera. Podle toho, jak jsem viděl, jak zápasí, tak si myslím, že by to spíš mohl dát Wilder, ale nechci předvídat. Dělám to nerad a nechávám to, ať to vyplyne samo,“ česká česká jednička.

Jiří Procházka před pár týdny opustil japonskou organizaci Rizin, ve které byl držitelem pásu pro šampiona v polotěžké váze (do 93 kilogramů), a přestoupil do nejprestižnější světové organizace UFC. Zatím není jasné, kdy jej uvidíme bojovat, věříme ale, že bude pokračovat ve své fantastické šňůře výher. 

Anketa:
Kdo podle tebe v odvetě zvítězí?
Tyson Fury
Deontay Wilder
Remíza
Tyson Fury
78 %
Deontay Wilder
21 %
Remíza
1 %
Domů
Sdílet
Diskuse