Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2020 21:09
Čas čtení 0:44
Tímea Krauszová

Cenzura, pobodaní kamarádi, rozehnané koncerty. Slovenští rapeři toho mají dost a apelují na lidi, aby nevolili extremisty

NEWS RAP SLOVENSKO
Uložit Uložené

Chtějí, aby lidé volili demokracii.

Slovenští rapeři podpořili iniciativu VolímDemokraciu, která apeluje zejména na mladé, aby nevolili fašistické a antisystémové strany v parlamentních volbách, které se budou na Slovensku konat již v sobotu 29. února.

Rapeři chtějí demokracii

Iniciativa VolímDemokraciu je občanskou aktivitou lidí z prostředí slovenského rapu, kterým není lhostejný osud Slovenska. Rap byl vždy jasně vymezený vůči extremistickým hodnotám. Ačkoli někteří argumentují, že politika do rapu nepatří, 14 slovenských interpretů tvrdí opak. Věří, že politika byla odjakživa součástí rapu a jakékoliv její tabuizování je škodlivé. V krátkém videu apelují na voliče, aby se nenechali zlákat sliby a populismem těch, jejichž dosavadní působení na politické scéně přineslo zatím pouze nenávist.

Zároveň upozorňují na spřízněnost neonacistického hnutí a některých kandidátů. Mnozí ze zapojených raperů neonacistické násilí zažívali v minulosti na koncertech a ulicích. Do výzvy se zapojili Ego, Vec, Pil C, Aless, Luisa, Tono S., Supa, Zverina, Majself, Strapo, Matys, Yaksha a DJ Mefek.

Domů
Sdílet
Diskuse