Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2020 9:10
Čas čtení 0:50
Peter Hlavička

Značky jako Dior či Givenchy vyrábějí namísto parfémů dezinfekci rukou pro francouzské nemocnice

MÓDA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Továrny na výrobu luxusních parfémů a kosmetiky dočasně upravily svoji výrobu, aby pomohly v řešení aktuální situace.

Krizová situace si žádá krizová řešení a kromě toaletního papíru a roušek jsou jedním z nejžádanějších produktů posledních dnů i přípravky na dezinfekci rukou. Od pondělí tak svou výrobu upravil i největší módní konglomerát, tedy francouzský LVMH, který vlastní značky jako Louis Vuitton, Fendi, Givenchy a mnohé další.

Doporučeno
Česko má 383 lidí nakažených koronavirem. Policie dopadla muže, který vyhrožoval, že nákazu roznáší Česko má 383 lidí nakažených koronavirem. Policie dopadla muže, který vyhrožoval, že nákazu roznáší 17. března 2020 8:25

K nejvýnosnějším segmentům luxusní módy patří kosmetika a parfémy, ale ředitel LVMH Bernard Arnault se jich vzhledem k aktuální situaci dobrovolně vzdal. V neděli tak nařídil všem svým továrnám, v nichž se vyrábějí parfémy a kosmetika pro značky jako Dior, Givenchy nebo Rihannino Fenty Beauty, aby dočasně pozastavily výrobu a začaly produkovat dezinfekci na ruce pro francouzské nemocnice.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dior Parfums (@diorparfums) on

Do konce týdne mají v plánu vyrobit 12 tun dezinfekčních přípravků, kterými budou zdarma zásobovat nemocnice v Paříži, ale i ostatních městech Francie. V této aktivitě chtějí údajně pokračovat, dokud se situace neuklidní.

Koronavirus má na módní průmysl enormní dopad a některé značky předpokládají v prvním pololetí 2020 obraty nižší o stovky milionů dolarů. Společnosti sdružující luxusní značky si však svou pozici dobře uvědomují a kromě dezinfekce na ruce, LVMH už v lednu spolu se svým největším konkurentem, konsorciem Kering, darovala na zastavení koronavirus finanční pomoc ve výši 2,8 miliardy dolarů.

Doporučeno
Kde je Zeman? Kde je Zeman? 16. března 2020 17:00
Domů
Sdílet
Diskuse