Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2020 8:25
Čas čtení 0:41
Ondřej Jarůšek

Česko má 383 lidí nakažených koronavirem. Policie dopadla muže, který vyhrožoval, že nákazu roznáší

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo aktuální údaje.

V České republice už je 383 potvrzených případů nákazy novým druhem koronaviru SARS-CoV-2. O aktuálních údajích před krátkou chvílí informovalo ministerstvo zdravotnictví na speciálních stránkách, které byly právě v souvislosti s onemocněním zřízeny.

Doporučeno
Prázdné centrum Prahy jen pár hodin po vyhlášení zákazu volného pohybu. Ticho a poházené koloběžky Prázdné centrum Prahy jen pár hodin po vyhlášení zákazu volného pohybu. Ticho a poházené koloběžky 16. března 2020 12:36

Celkově bylo dosud v Česku testováno 6 302 osob. 3 nakažení lidé jsou už z nemoci úspěšně vyléčeni, včera o tom informoval premiér republiky Andrej Babiš. Jednalo se o trojici pacientů, kteří byli hospitalizováni v nemocnici v Ústí nad Labem.

Na včerejší tiskové konferenci premiér uvedl, že vláda plánuje zřídit dvě nemocnice zaměřené výhradně na léčení nového druhu koronaviru. Zároveň bude v blízké době z Číny na palubě 7 letadel dodáno 150 000 rychlostestů a 1,7 milionu respirátorů. 

Doporučeno
Kde je Zeman? Kde je Zeman? 16. března 2020 17:00

Policisté v Ústí nad Labem zároveň dopadli muže, který na internetu děsil ostatní uživatele tím, že prý roznáší koronavirus. Za to mu nyní hrozí tvrdý trest – 8 za mřížemi. O případu informovala Česká televize na svém Twitteru. 

Domů
Sdílet
Diskuse