Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2020 18:41
Čas čtení 0:41
Matej Krajčovič

Apple dostal za zpomalování starších iPhonů mastnou pokutu 500 milionů dolarů. Firma se ale brání, že to dělala pro zákazníky

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Zpomalování prý mělo chránit baterii před náhlým vypínáním.

Společnost Apple bude muset zaplatit 500 milionů dolarů za to, že zpomalovala některé starší iPhony a nedala o tom vědět jejich majitelům. Zprávu přinesl Engadget

Kritici Apple obviňují z toho, že zpomalováním starších smartphonů, jako je např. iPhone 6S, iPhone 7 nebo iPhone SE, chtěla zákazníky „motivovat“ ke koupi nového a rychlejšího modelu.

Doporučeno
Apple začal po nové aktualizaci zpomalovat už i loňský iPhone X Apple začal po nové aktualizaci zpomalovat už i loňský iPhone X 4. listopadu 2018 10:58

Firma to samozřejmě rázně odmítá, podle ní se telefony na pozadí zpomalovaly pouze v případě, že už měly starou a opotřebovanou baterii. Pokles výkonu snížil odběr a měl tak zabránit tomu, aby se zařízení náhle vypínalo například v chladnějším počasí, což by snížilo uživatelský zažitek ještě víc, než občasné sekání a delší načítání aplikací.

Které argumentaci věříš víc, už necháme na tobě. Soud ale předběžně souhlasil s dohodou, která by každému nespokojenému majiteli přinesla drobnou finanční kompenzaci. V přepočtu by to ale nemělo být více než přibližně 25 dolarů. 

Apple po provalení kauzy svůj postup změnil, v nastaveních iOS nyní najdeš položku Zdraví baterie, kde se dozvíš, na kolik procent je opotřebovaný akumulátor v tvém mobilu a zda ještě poskytuje plný výkon, nebo ne.

Domů
Sdílet
Diskuse