Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2020 9:42
Čas čtení 3:14
Adam Smeták

„Přestaňte nás zabíjet!“: Po smrti George Floyda je Minneapolis v plamenech, protestuje se i v LA a Memphisu

NEWS GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

Spojené státy jsou v šoku z dalšího případu policejní brutality.

V reakci na video, na němž bělošský policista klečí na krku neozbrojeného Afroameričana, který následně umírá, propukly protesty už ve třech městech napříč USA. Minneapolis, kde se incident odehrál, byla v plamenech, demonstrace v Los Angeles zastavila dálnici a v Memphisu si lidé připomněli nejen George Floyda, ale i další neozbrojené Afroameričany, kteří podlehli policejní brutalitě. 

K pondělnímu incidentu se už vyjádřil i prezident USA Donald Trump. Označil jej za „velmi smutnou a tragickou událost“ a dodal, že „spravedlnosti bude učiněno zadost”. Starosta města Minneapolis, kde k brutální zákroku policie došlo, vyzval na tiskové konferenci k tomu, aby byli zúčastnění policisté obviněni. Ti byli sice dočasně propuštěni, žádný z nich ale zatím není ve vazbě.

Doporučeno
Slzný plyn, kameny a zničená auta. Minneapolis zachvátily protesty po smrti George Floyda, na jehož krku klečel policista Slzný plyn, kameny a zničená auta. Minneapolis zachvátily protesty po smrti George Floyda, na jehož krku klečel policista 27. května 2020 14:18

Právě fakt, že čtveřice policistů, včetně muže, který klečel Georgi Floydovi sedm minut na krku, je stále na svobodě, vede k masovým protestům ve vícero koutech USA. 

Domů
Sdílet
Diskuse