Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2020 14:18
Čas čtení 1:38
Adam Smeták

Slzný plyn, kameny a zničená auta. Minneapolis zachvátily protesty po smrti George Floyda, na jehož krku klečel policista

NEWS GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

Obyvatelé všech barev, vyznání i věku se sešli, aby pokojně vyjádřili svoji frustraci z policejní práce. Část z nich ale nakonec začala demolovat stanici, kde dotyční pracovali.

V úterý večer a v noci zachvátily americké město Minneapolis protesty. Do ulic vyšly tisíce lidí, aby daly najevo svoji frustraci z dalšího projevu policejní brutality. Informuje o tom televizní stanice CBS.

Demonstrace byla svolána v reakci na zákrok bělošského policisty, který klečel sedm minut na krku spoutaného Afroameričana ležícího na zemi. Přestože si policejní práci natáčelo hned několik svědků, policista muže dusil do ztráty vědomí a i několik desítek hrůzných vteřin poté. Zadržený muž následně v rukou zdravotníků zemřel. 

Doporučeno
Policista v USA klečel Afroameričanovi 7 minut na krku. Ten plakal, říkal, že nemůže dýchat, a následně zemřel Policista v USA klečel Afroameričanovi 7 minut na krku. Ten plakal, říkal, že nemůže dýchat, a následně zemřel 26. května 2020 21:32
Domů
Sdílet
Diskuse