Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2020 10:19
Čas čtení 1:40
Viktor Kniš

Vrah Jana Kuciaka a Martiny Kušnírové je spokojen s trestem 23 let. Nejvyšší soud může rozhodnout o vyšším trestu

NEWS
Uložit Uložené

Miroslav Marček se vůči rozsudku Specializovaného trestního soudu neodvolal, prokurátor však ano. Žádá totiž 25letý trest.

Miroslava Marčeka v dubnu 2020 nepravomocně odsoudili na 23 let za mřížemi. K vraždě Jana Kuciaka a Martiny Kušnírová se přiznal, podrobně popsal, jak dvojici zavraždil a policii pomáhal i při rekonstrukci vraždy přímo v domě ve Velké Mači.

Spolupracovat začal až přibližně po půl roce od chvíle, kdy jej vzali do vazby a jeho výpověď přispěla k posunu vyšetřování. Myslí si to i právní zástupce poškozené rodiny Kuciakových Daniel Lipšic, který označil Marčeka za chladnokrevného vraha.

Střelec Marček je se svým trestem spokojen – vůči rozsudku Specializovaného trestního soudu se na Nejvyšší soud neodvolal, informuje slovenský Denník N na základě informací od prokurátora Úřadu speciální prokuratury Vladimíra Turana. Na Nejvyšší soud se však samotný prokurátor odvolal, žádá totiž původní 25letý trest.

Domů
Sdílet
Diskuse