Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2020 13:50
Čas čtení 0:43
Adam Smeták

Britský premiér: Pokud Čína prosadí bezpečnostní zákon, otevřeme dveře až 3 milionům občanům Hongkongu

NEWS BORIS JOHNSON HONGKONG
Uložit Uložené

Boris Johnson zaujal ve věci bezpečnostního zákona jasné stanovisko. Podle něj narušuje autonomii a svobodu v Hongkongu.

Britský premiér Boris Johnson vyslal prostřednictvím článku v The Times jasný vzkaz Číně. Pokud prosadí kontroverzní bezpečnostní zákon, Velká Británie bude připravena otevřít dveře až 3 milionům obyvatel Hongkongu.

V textu s titulkem „We will meet our obligations, not walk away“ se postavil za britského ministra zahraničí Dominika Raaba, který už dříve prohlásil, že v případě prosazení zákona budou moci občané Hongkongu vlastnící britský pas pro osoby v zámoří, přiletět do Británie na období jednoho roku bez nutnosti víza. Momentálně tak mohou učinit jen na půl roku. Po uplynutí období budou moci požádat o jeho prodloužení.

Doporučeno
Zpravodajka ČT předčasně ukončila reportáž z Hongkongu. V živém přenosu musela utéct před gumovými projektily Zpravodajka ČT předčasně ukončila reportáž z Hongkongu. V živém přenosu musela utéct před gumovými projektily 18. listopadu 2019 16:40
Domů
Sdílet
Diskuse