Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2020 7:10
Čas čtení 0:36
Tímea Krauszová

Bolivijské prostitutky se před koronavirem poctivě chrání: Rouškou, rukavicemi i speciálním oblekem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Prostituce je v zemi legální, zakázané je jen její zprostředkování.

Pracovnice v sexbyznysu v bolivijském hlavním městě La Paz jsou vyzbrojené proti koronaviru. Mají roušky, rukavice a speciálně se chrání i průhlednými plášti. „Obepnuté obleky pro biobezpečnost jsou jedním z doporučení v 30stránkové bezpečnostní příručce pro boj s koronavirem, kterou vypracovala Organizace nočních pracovníků v Bolívii,“ píše TA3.

Doporučeno
Recenze: Ghost of Tsushima je nejkrásnější hrou této generace. Jako samuraj se nebudeš moci odlepit od ostrova plného Mongolů Recenze: Ghost of Tsushima je nejkrásnější hrou této generace. Jako samuraj se nebudeš moci odlepit od ostrova plného Mongolů 14. července 2020 16:08

Kvůli zákazu vycházení nemohou pořádně pracovat

Sexuální pracovnice žádají úřady již několik dní, aby uvolnily opatření, které jim brání ve výkonu práce. V Bolívii platí přísný noční zákaz vycházení. Prostituce je v zemi legální, zakázané je jen její zprostředkování. Ženy, které jsou nuceny pracovat na ulici, protože si nenašly práci ve veřejném domě, tak mají značně zkrácenou pracovní dobu a přicházejí tím i o příjmy.

Bolívijské pracovníčky v sexbiznise sa pred koronavírusom chárnia poctivo: Rúškom, rukavicami aj oblekom pre biobezpečnosť
Zdroj: Getty Images

Přesto však berou pandemii vážně. V zemi do neděle potvrdili již téměř 50 tisíc případů nákazy a 1 807 úmrtí. Světová zdravotnická organizace (WHO) už v minulosti řekla, že podle dostupných informací se koronavirus sexem nešíří. Ochranné pomůcky tedy pracovnice i jejich klienty chrání.

Domů
Sdílet
Diskuse