Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2020 16:02
Čas čtení 4:21
Daniel Mikolášik

Nejsem světec, ale nejsem ani vrah, ani neinteligentní hlupák, tvrdí Kočner u soudu. K vraždě Kuciaka prý neměl motiv

NEWS
Uložit Uložené

Dnes se pokračovalo v pořadí dvacátým druhým jednacím dnem, během kterého zazněly i závěrečné řeči obžalovaných.

Soudní proces v případě vraždy slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové se dostává do finále. Dnes se pokračovalo v pořadí dvacátým druhým jednací dnem, během kterého zazněly i závěrečné řeči.

„Nejsem člověk bez chyb, ale to není nikdo. Možná nejsem nejlepší partner, nejsem ani řidič, který stoprocentně dodržuje dopravní předpisy, ale zato vždy platím pokutu. Určitě jsou v mém životě situace, kdy jsem reagoval neadekvátně, tak jak to nebylo vhodné, ale každý má právo mít jiný názor na to, co je a co není vhodné,“ uvedl Kočner ve své závěrečné řeči.

Doporučeno
„Dal bych si obyčejnou colu,“ „volič je ho*no,“ věty z Gorily, které zlidověly, již mají zvukovou podobu. Bude někdo pykat? „Dal bych si obyčejnou colu,“ „volič je ho*no,“ věty z Gorily, které zlidověly, již mají zvukovou podobu. Bude někdo pykat? 16. října 2019 16:19

Kočner také tvrdí, že Ján Kuciak mu vůbec žádným způsobem nepřekážel a také konstatuje, že Lipšic zneužíval bolesti rodičů pro své vlastní cíle. „Je pravda, že používám často expresivní komunikaci a zvyšuji hlas. Nejsem světec, nejsem ani vrah. Ale určitě nejsem ani neinteligentní hlupák, který si neuvědomuje, co způsobí vražda novináře,“ dodává. 

O Kočnerovi novináři píší od 90. let, proto prý neměl motiv k vraždě Kuciaka

Řetěz důkazů, který popisuje obžaloba v případě kauzy vraždy novináře Jána Kuciaka se podle obhájce Mariana Kočnera Marka Para přetrháva. Obhájce navrhl osvobodit Mariana Kočnera z obžaloby.


Ve své závěrečné řeči u Specializovaného trestního soudu se Para soustředil zejména na Zoltána Andruskóa. V případě vraždy novináře mu připisuje jinou roli než zprostředkovatele. Zároveň tvrdí, že dostával nezákonné výhody. Dokazovat to má Andruskóovo tvrzení o slibu prokurátora Úřadu speciální prokuratury Vladimíra Ardy Turana o osmiletém vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse