Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2020 12:35
Čas čtení 1:14
Daniel Kopejska

Americký policista sedmkrát střelil neozbrojeného Afroameričana do zad, lidé se bouří

NEWS
Uložit Uložené

Devětadvacetiletý Jacob Blake byl sedmkrát zasažen do zad americkým policistou. V autě měl Blake svoje děti.

V Kenoshi (stát Wisconsin) v USA byla zavolána policejní hlídka na základě pravděpodobného domácího násilí. Na videu je vidět, jak zadržovaný neozbrojený Jacob Black ignoruje tři policisty s vytaženými zbraněmi a pokračuje dál ke svému autu. V momentě, kdy otevře dveře mu za ním stojící policista vystřílí téměř celý zásobník z bezprostřední vzdálenosti do zad. Informuje Daily Mail.

Podle svědků se muž nejdříve snažil ukončit hádku dvou žen. Po příjezdu byl před střelbou prý použit i taser, na videu je však vidět pouze střelba z pistole. Muž byl převezen do Froedtert Hospital, jen zázrakem přežil a je v kritickém stavu

Následky na sebe nenechaly dlouho čekat. V Kenoshi se lidé rozhodli protestovat. Byl vyhlášen zákaz vycházení. „Toto je nezákonné shromažďování, opusťte toto místo,“ znělo z policejních tlampačů. Dav rozzuřených lidí zapaloval auta a rozbíjel výlohy. V davu se také vyskytla pyrotechnika. Stovka lidí se sešla před policejní stanicí, kde skandovala hesla a dožadovala se spravedlnosti.

MEDIA RELEASE DATE: August 23rd, 2020 EVENT: State of Emergency Curfew LOCATION: County of Kenosha RELEASED BY: Sgt....

Zveřejnil(a) Kenosha County Sheriff's Department dne Neděle 23. srpna 2020
Domů
Sdílet
Diskuse