Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2020 13:42
Čas čtení 1:08
Daniel Kopejska

Nepokoje ve Wisconsinu si vyžádaly už dva lidské životy

NEWS
Uložit Uložené

Už tři dny se ve městě Kenosha protestuje proti policejní brutalitě, konkrétně kvůli sedmkrát postřelenému Jacobu Blakeovi.

V ulicích se nyní střetávají ozbrojení civilisté, kteří brání s dlouhými střelnými zbraněmi obchody s protestanty. Na videích z nočních protestů jsou vidět muži, který střílí útočnou puškou. Mezi ozbrojenými byl i sedmnáctiletý kluk, který se před střelbou údajně bavil s policisty. Ty nijak nevyvedl z míry fakt, že měl ostře nabitou pušku AR-15. Následně byl po střelbě zatčen a obviněn z vraždy dvou lidí.

Televizní host stanice Fox News Tucker Carlson následně prohlásil: „Jsme opravdu překvapení tím, že se sedmnáctiletý mladík rozhodl vzít zákon do svých rukou, když to nikdo jiný neudělal?“ informuje TheGuardian. Tento výrok způsobil na Twitteru hotové peklo a dle uživatelů sociální sítě se pravicový Carlson zbláznil a brání vraha.

Následně se tým Milwaukee Bucks rozhodl bojkotovat probíhající Play-Off NBA. Hráči a trenér tak učinili, aby poukázali na stále trvající policejní brutalitu a systematický rasismus ve Spojených státech amerických. Do této stávky se zapojují další týmy jak z NBA, tak i baseballové týmy z MLB. Postřelený Afroameričan Jacob Blake po brutálním zásahu bělošského policisty zůstal ochrnutý v dolní část těla. Jeho tři děti byly přítomné v autě během střelby. 

Doporučeno
Americký policista sedmkrát střelil neozbrojeného Afroameričana do zad, lidé se bouří Americký policista sedmkrát střelil neozbrojeného Afroameričana do zad, lidé se bouří 24. srpna 2020 12:35

Ve městě stále dochází ke střetům mezi demonstrujícími a policií. Dav zaplnil prostranství před budovou soudu. Město se už tři noci zmítá v plamenech založených protestujícím davem a škody na majetku rostou raketovým tempem. Ve městě byl vyhlášen nouzový stav, noční zákaz vycházení a byla povolána národní garda.

Domů
Sdílet
Diskuse