Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2020 13:38
Čas čtení 0:40
Tereza Šnajdrová

Roušky už studenti nesundají ani ve třídách

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ve čtvrtek se konala tisková konference Vlády České republiky, na které byla oznámena další opatření proti šíření koronaviru. S platností od pátku musí studenti mít roušku také přímo ve třídách.

Během středy Česká republika zaznamenala nejvyšší nárůst nakažených od začátku jara, kdy se pandemie koronaviru dostala také do Evropy. Vláda České republiky na rekordní číslo 2139 infikovaných ihned zareagovala a na čtvrteční tiskové konferenci představila několik nových opatření.

Česká televize na svém Twitteru uvedla, že od pátku budou roušky povinné také ve třídách během výuky, a to na všech školách. Jediná výjimka platí pro první stupně základních škol.

Doporučeno
Cestování z Česka na Slovensko bude mít od pátku nová pravidla Cestování z Česka na Slovensko bude mít od pátku nová pravidla 17. září 2020 12:28

Pravidlo ohledně otevírací doby hospod a restaurací, které platilo v Praze a několika dalších regionech, bude nyní nutné dodržovat po celém Česku. Restaurační zařízení musí být mezi půlnocí a šestou hodinou ranní zavřena. Některé z klubů se nechaly slyšet, že právě toto nařízení pro ně bude likvidační. Omezení se týká také hromadných akcí bez sezení, které mají od pátku omezenou kapacitu na deset návštěvníků.

Na rozdíl od začátku pandemie je nejvíce nakažených ve věkové skupině 20 až 29 let. „Jsou to lidé, pro které není nemoc nijak zásadně riziková, ale jsou to lidé, kteří mohou vytvářet další nakažené,“ prohlásil na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Domů
Sdílet
Diskuse