Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2020 12:28
Čas čtení 0:37
Tereza Šnajdrová

Cestování z Česka na Slovensko bude mít od pátku nová pravidla

NEWS CESTOVÁNÍ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Skoro každý den Vláda České republiky představuje tuzemským obyvatelům nová koronavirová opatření. Od pátku se mimo jiné nově změní také cestování na Slovensko.

Ve středu Česká republika překonala další rekord v počtu nově nakažených koronavirem, který nově přesáhl hranici 2000 infikovaných za jeden den. V souvislosti s nárůsty čísel Vláda České republiky oznamuje další opatření, ke kterým je nutné přistoupit.

Od pátku bude obyvatelům Česka umožněno cestovat na Slovensko pouze v případě, že budou mít negativní výsledek na koronavirus. V opačném případě musí nastoupit do karantény, uvedla na svém Twitteru Česká televize.

Doporučeno
Česko hlásí další rekord, přibylo 2 139 nakažených. Během září zemřelo skoro 60 lidí Česko hlásí další rekord, přibylo 2 139 nakažených. Během září zemřelo skoro 60 lidí 17. září 2020 6:41

Během středečního odpoledne také ministr zdravotnictví Adam Vojtěch zveřejnil omezení týkajícího se pořádání hromadných akcí na stání. Nově je kapacita pro tyto události omezena na deset návštěvníků, což může mít pro některé pořadatele likvidační následky. Epidemiolog a vládní zmocněnec Roman Prymula pak nevyloučil ani zavírání škol

Počty nakažených každým dnem rostou a během včerejšího dne se nákaza potvrdila u 2139 testových. V současné době je nejhorší situace v Praze, ale také například v Uherském Hradišti nebo třeba v Plzeňském kraji. Hospitalizovaných je v tuto chvíli podle webu Ministerstva zdravotnictví 388 pacientů.

Domů
Sdílet
Diskuse