Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2020 6:41
Čas čtení 0:44
Ondřej Jarůšek

Česko hlásí další rekord, přibylo 2 139 nakažených. Během září zemřelo skoro 60 lidí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví informuje o dalším rekordu.

Ve středu bylo v České republice identifikováno 2 139 případů nákazy novým druhem koronaviru SARS-CoV-2. Jedná se o vůbec největší denní přírůstek nově nakažených od začátku pandemie. Zároveň je to poprvé, co počet nových případů překročil 2 tisíce.

Celkem se u nás nakazilo 41 032 lidí, z nichž 22 931 se vyléčilo. V tuto chvíli je v Česku 17 619 aktivních případů.

Dle informací ministerstva zdravotnictví u nás během září zemřelo v souvislosti s koronavirem 58 lidí, celkový počet obětí se tak zvýšil na 482. Razantně se zvýšil i počet hospitalizací. V nemocnicí se nyní nachází už 388 pacientů s covidem-19, jejich počet se tak blíží jarním hodnotám. 81 osob je ve vážném stavu.

Doporučeno
Yzomandias, Nik Tendo a další čeští rapeři se bouří proti zákazu vnitřních akcí. Sensey a Dorian plánují v Praze demonstraci Yzomandias, Nik Tendo a další čeští rapeři se bouří proti zákazu vnitřních akcí. Sensey a Dorian plánují v Praze demonstraci 16. září 2020 19:55

Situace je aktuálně nejvážnější v Praze, kde se nachází 154,65 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Zhoršený stav je však i v okolních oblastech. Několik evropských zemí řadí hlavní město mezi rizikové oblasti a včera se k nim přidalo i Německo, které za rizikové považuje celý Středočeský kraj.

Tento pátek 18.9. v 18:00 začne platit zákaz pořádání vnitřních akcí pro více než 10 stojících lidí. Majitelé podniků budou moci do svých prostor vpustit jen takový počet návštěvníků, který odpovídá místům na sezení. Výjimku mají například výstavy, trhy a akce podobného typu.

Domů
Sdílet
Diskuse