Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2020 10:03
Čas čtení 0:51
Ondřej Jarůšek

Nastal čas zrušit hromadné akce, říká ministr vnitra Hamáček. Čísla nakažených jsou prý strašlivá

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr vnitra Jan Hamáček se vyjádřil na téma aktuální situace v Česku, které zažívá masivní přírůstky nových nakažených.

Ministr vnitra Jan Hamáček se v novém rozhovoru pro Právo vyjádřil na téma aktuální situace v České republice, kde každým dnem přibývají masivní přírůstky nových nakažených. V sobotu hygienici onemocnění covid-19 potvrdili u 2 111 lidí. Stát proto zavádí opět přísnější bezpečnostní opatření, podle Hamáčka by se však mohlo ještě přitvrdit.

„Ta čísla jsou tak strašlivá, že podle mého nastal čas na rázná opatření bez toho, abychom vypínali ekonomiku,“ řekl pro Právo. Na otázku, co tím má přesně na mysli, odvětil: „Omezit na maximum sociální kontakty. To znamená zrušit hromadné akce, noční tahy Prahou.“

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

Od pátečních 18:00 jsou v Česku zakázány akce nad 10 stojících lidí. Toto nařízení se mezi lidmi na internetu stalo terčem posměchu, protože vsedě se mohou nakazit stejně jako ti, kdo stojí. „Není to nic ideálního, ale něco udělat musí. Pokud by bylo na mně, tak já bych takové podniky v deset večer zavřel, bez ohledu, zda v nich lidé sedí nebo stojí,“ říká Hamáček.

Podle Jana Hamáčka, který je zároveň místopředsedou Rady vlády pro zdravotní rizika, bylo chybou odložení znovuzavedení roušek. Část rozhovoru s Janem Hamáčkem je dostupná na serveru Novinky.

V současnosti je situace nejvážnější v Praze, kde se nachází 194,67 nakažených na 100 tisíc obyvatel. V hlavním městě jsou již zakázány například návštěvy ve všech zdravotnických zařízeních a vysoké školy v Praze od příštího týdne přejdou na distanční výuku.

Domů
Sdílet
Diskuse