Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2020 18:20
Čas čtení 0:40
Adam Novosad

Vítězství na Tour de France si v předposlední etapě zajistil 21letý Slovinec Tadej Pogačar

NEWS
Uložit Uložené

Slovinsko letos vytřelo zrak všem cyklistům na Tour de France.

Vítězství na 107. ročníku Tour de France si ve velkém stylu v závěrečné časovce vybojoval Slovinec Tadej Pogačar. Ten si v etapě vybudoval komfortní náskok na momentálního držitele žlutého dresu a svého krajana Primože Rogliče a v zítřejší závěrečné ceremoniální etapě si do centra Paříže přijede vychutnat svůj triumf ve věku pouhých 21 let.

Víťazstvo na Tour de France si v predposlednej etape zaistil 21-ročný Slovinec Tadej Pogačar
Zdroj: TASR/AP

Tadej Pogačar nastupoval do časovky před koncem Tour de France se ztrátou 57 sekund na vedoucího Rogliče, ale ani tento odstup mu nezabránil v tom, aby fenomenálním výkonem nabral rychlost a v členité etapě si vybudoval dostatečný náskok a zmocnil se žlutého dresu. Pogačar díky nasazení vyhrál samotnou časovku s náskokem 1 minuty 21 sekund, ale i celou Tour de France.

Výkon Pogačara podtrhuje fakt, že si z letošní Tour de France domů odnese nejen nejprestižnější žlutý dres pro vítěze, ale stal se i nejlepším vrchařem v puntíkovaném dresu a stejně tak i nejlepším mladým závodníkem do 25 let v bílém dresu. Na druhém místě v celkovém pořadí skončil právě poražený Primož Roglič a stupně vítězem uzavírá Richie Porte.

Domů
Sdílet
Diskuse