Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. září 2020 15:29
Čas čtení 1:12
Vojtěch Vanda

VIDEO: Miloš Zeman jmenoval Romana Prymulu ministrem. Na oficiálním záznamu je ale slyšet jen šum

NEWS ČESKO KORONAVIRUS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Roman Prymula se stal oficiálně ministrem zdravotnictví. Záznam z ceremonie se objevil na facebookové stránce prezidenta republiky.

Prezident republiky Miloš Zeman oficiálně jmenoval Romana Prymulu ministrem zdravotnictví. Dokazuje to videozáznam z Lán, který byl vyvěšen na facebookové stránce prezidenta. Z celé ceremonie však není slyšet prakticky ani slovo; audio doprovázející záběry totiž hučí tak moc, že není slyšet žádný hovor.

Doporučeno
Adam Vojtěch neunesl tlak opozice, novinářů i vládních členů, řekl Babiš na tiskové konferenci. Prymula by měl úřadovat od zítřka Adam Vojtěch neunesl tlak opozice, novinářů i vládních členů, řekl Babiš na tiskové konferenci. Prymula by měl úřadovat od zítřka 21. září 2020 13:34

Jmenování nového ministra zdravotnictví proběhlo v pondělí kolem půl třetí odpoledne, a bylo přenášeno živě ze zámku v Lánech, kde se prezident momentálně zdržuje. To důležité, tedy zaznamenání samotného podpisu nového ministra, je vidět i v záznamu, který byl vyvěšen na prezidentovu oficiální facebookovou stránku. 

Na začátku lze rozeznat projev, v němž se mluví o tom, jak prezident Zeman přijal rezignaci bývalého ministra Adama Vojtěcha, a zároveň jmenuje do funkce vládního zmocněnce pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Romana Prymulu. Dále však můžeme jen odhadovat, co kdo říkal. Ani prezidentova gratulace novému ministrovi či konečný projev nebyly kvůli šumu rozumět.

Lidem přišla situace se zvukem poměrně legrační„Jiřino, zapni zvuk!“ komentovala jedna z uživatelek. „Prosím všechny poslance, přidejte Hradu finance. Vždyť to přes ten Ovčáčkův zastaralý telefon Aligátor nejde ani slyšet,“ uvedl druhý.

Doporučeno
Novým ministrem zdravotnictví bude Roman Prymula Novým ministrem zdravotnictví bude Roman Prymula 21. září 2020 11:30

Prymulu nechceme

Zbytek komentujících však vyjadřoval opovržení. Spílal prezidentovi, že opravdu nechal Romana Prymulu zvolit ministrem. Rozhodnutí zamíchalo i s emocemi dlouholetých prezidentových příznivců.

„Jsem velmi zklamaná, pane prezidente. Do dnešního dne jsem si vás vážila, i když s výhradami. Dnes jste mě zklamal, a v tuto chvíli už si vás vážit nemohu. Podporujete činnost exekutorských prasat a teď genocidu,“ zmínila zhrzená komentující. „To snad nemyslíte vážně, jmenovat Prymulu. Člověk bez státní prověrky, ve střetu zájmů a pochybnou minulostí, hospodaření v Hradecké nemocnici...“ rozčilovala se další uživatelka.

Doporučeno
Marcipánový nálev, nápoj od Coca-Coly nebo nepovedené Alpro? Testovali jsme rostlinné náhražky mléka Marcipánový nálev, nápoj od Coca-Coly nebo nepovedené Alpro? Testovali jsme rostlinné náhražky mléka 19. září 2020 16:12

Přestože se některým občanům zvolení nelíbí, Roman Prymula přesto do úřadu nastoupí. Jak uvedl premiér Andrej Babiš během pondělní tiskové konference, on sám se s Prymulou sejde na ministerstvu zdravotnictví už zítra, aby mohl být ministr uveden do úřadu, a zároveň předložil svou vizi v boji s koronavirem.

Domů
Sdílet
Diskuse