Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2020 8:16
Čas čtení 0:50
Adam Smeták

Česko za čtvrtek hlásí téměř 3 tisíce nakažených. Nejhůře jsou na tom Praha a Liberec

NEWS KORONAVIRUS LIBERECKÝ KRAJ PRAHA
Uložit Uložené

Pandemie koronaviru si v Česku vyžádala již 567 životů.

Během čtvrtka bylo v Česku identifikováno 2 913 osob nakažených nemocí Covid-19. Jde o nejvyšší číslo od 17. září, kdy se počet infikovaných za jeden den přehoupl přes 3 tisíce lidí. Momentálně je na našem území  30 425 aktivních případů nákazy a v nemocnicích je už 670 osob. Z toho 131 jich je v těžkém stavu. Co se vytíženosti nemocnic týče, jde o rekordní čísla, která stále stoupají.

Nejhorší situace je i nadále v hlavním městě. Praha má v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 205 nakažených. Dalším nejvíce zasaženým regionem je Liberec, kde je momentálně 174 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Podobné výsledky hlásí Hodonín, Uherské Hradiště či Plzeň.

Česko za čtvrtek hlásí téměř 3 tisíce nakažených. Nejhůře jsou na tom Praha a Liberec
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Doporučeno
Češka nakažená koronavirem porušila karanténu a šla do obchodu. Soud jí vyměřil tři roky podmíněně Češka nakažená koronavirem porušila karanténu a šla do obchodu. Soud jí vyměřil tři roky podmíněně 24. září 2020 21:21

Od čtvrtka se v Česku snížil limit hromadných akcí konaných v areálu členěných do sektorů na 1 000 osob ve vnitřních prostorách, a na 2 000 osob ve venkovních prostorách. U akcí, kde nejsou možné sektory, je limit nastaven na 500 osob ve vnitřních prostorách a 1000 osob ve venkovních. 

Zároveň je ale nutné, aby akce nad 10 osob uvnitř byly v režimu, kdy má každý své místo k sezení. Stejné pravidlo platí pro venkovní akce s limitem na 50 osob. Ve stravovacích zařízeních je omezena zavírací doba od 22:00 do 6:00 hodin. 

Aktuálně platná opatření v plné znění najdeš ZDE.
Domů
Sdílet
Diskuse