Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2020 22:40
Čas čtení 0:30
Adam Smeták

Prymula: Na vnitřních akcích maximálně 10 lidí, na venkovních 20. Sport bude bez diváků

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví ohlásil nová restriktivní opatření, která by měla být uvedena v platnost od pondělí spolu s nouzovým stavem. Ten bud ve středu schvalovat Sněmovna.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula v úterý v ČT oznámil, že hodlá od pondělí omezit vnitřní aktivity na deset osob a venkovní na dvacet. Sportovní utkání bude možné nadále hrát, nově ale zcela bez diváků. Jde o drastické snížení ze současného stavu, kdy ve vnitřních prostorách mohlo být až 1 000 lidí a na venkovních stadionech 2 000 osob.

„Ty velké koncerty, které tady byly atypické a v okolních zemích v Evropě prostě neexistují a do konce roku tam nejsou, tak my tímto v podstatě rušíme,“ uvedl ministr zdravotnictví. Divadla s místy na sezení budou fungovat nadále bez omezení, nicméně nebudou přestávky na občerstvení. 

Doporučeno
Prymula má nový koníček: Perlí na Twitteru Prymula má nový koníček: Perlí na Twitteru 29. září 2020 16:57

Pro schválení omezení svobody shromažďování bude vláda potřebovat schválení nouzového stavu. O něm bude Snemovna jednat ve středu odpoledne. Prymula s jeho vyhlášením počítá právě na pondělí, kdy by začala platit i nová restriktivní opatření.

Domů
Sdílet
Diskuse