Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2020 11:17
Čas čtení 2:09
Daniel Kopejska

PŘEHLED: Podívej se, jaká nová opatření dnes začínají platit

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS ŠKOLSTVÍ
Uložit Uložené

Od pondělí začíná na území Česka platit nouzový stav a sním spojená koronavirová opatření, která ovlivní školy, sport a kulturu.

S neustálým zvyšováním počtu nakažených se Ministerstvo zdravotnictví v čele s Romanem Prymulou rozhodlo zpřísnit pravidla a od pondělí 5. října nastává nouzový stav. Ten by měl být kratší než na jaře, kdy trval 66 dnů. „Nouzový stav skončí za měsíc a já věřím, že ho skutečně nebude nutné prodlužovat,“ uvedl Prymula. Opatření se dotknou škol, restaurací a mimo jiné také sportovních akcí, informují Lidovky.

Doporučeno
Potvrzeno. Od pondělí platí v Česku nouzový stav Potvrzeno. Od pondělí platí v Česku nouzový stav 30. září 2020 15:55

Školství

Nová opatření se už tradičně dotknou škol, tentokrát se jedná o střední a základní školy. Na 14 dní se zavřou střední školy, které se nachází v regionech označených červenou barvou na koronavirovém semaforu. Tam momentálně patří Praha, okresy Praha-západ a Praha-východ a Uherskohradišťsko.

V Jihočeském, Královéhradeckém, Olomouckém a Libereckém zatím zůstávají školy otevřené. Ve všech školách od druhého stupně základních škol už v současné době platí nařízení mít roušku po celou dobu výuky.

Domů
Sdílet
Diskuse