Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2020 10:44
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

Policista obviněný z vraždy George Floyda byl propuštěn na kauci

NEWS GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

Derek Chauvin opustil věznici poté, co zaplatil kauci ve výši v přepočtu 23 milionů korun.

Incident se odehrál 25. května v Minneapolis, kdy v důsledku neúměrného zákroku policie zemřel Afroameričan Goerge Floyd. Bývalý policista Derek Chauvin, který byl kvůli incidentu obviněn ze zabití a vraždy, při zatýkání klečel více než osm minut na krku oběti, a to i přesto, že Floyd několikrát opakoval, že nemůže dýchat. Zpravodaj USA Today ve středu pak informoval o tom, že Chauvin byl propuštěn z vězení, a to po zaplacení kauce 1 milion dolarů (v přepočtu 23 milionů korun/850 425 eur)

Doporučeno
George Floyd před smrtí 20krát řekl policistům, že nemůže dýchat. Ten, který ho usmrtil, se mu vysmál George Floyd před smrtí 20krát řekl policistům, že nemůže dýchat. Ten, který ho usmrtil, se mu vysmál 9. července 2020 15:26

Floydův rodinný právník Ben Crump vydal po Chauvinově propuštění prohlášení, ve kterém tento krok nazval bolestivou připomínkou rodině George Floyda, že dosáhnout spravedlnosti je bohužel obtížnější, než se zdálo. „Chauvin se díky systému dostal na svobodu. Není fér, že Floydovi byl tento proces odepřen a kvůli účtu v hodnotě 20 dolarů vyhasl jeho život. Nevzdáme se, dokud se nedočkáme spravedlnosti a náš tým se těší na den, kdy se setkáme u soudu,“ uvedl Crump v prohlášení.

Chauvin byl propuštěn z předběžné cely zadržení po zaplacení kauce, která v přepočtu činí 23 milionů korun. Mezi podmínky jeho propuštění pak patří například to, že nesmí přijít do žádného přímého kontaktu s rodinou oběti, má zákaz pracovat v oblasti vymáhání práva či bezpečnosti a nemůže opustit stát bez souhlasu soudu.

Domů
Sdílet
Diskuse