Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2020 7:00
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Česko hlásí 9 544 nově nakažených za jeden den. Skoro 140 lidí s koronavirem tento týden zemřelo

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo aktuální statistiky. A nejsou příznivé.

V Česku padl ve středu další znepokojivý rekord. Během jednoho dne bylo totiž onemocnění covid-19 identifikováno u 9 544 osob, což je zdaleka nejvíce od začátku pandemie. Předchozí nejvyšší denní přírůstek byl překonán o téměř tisíc případů. 

V současnosti ministerstvo zdravotnictví informuje o 77 217 aktivních případech, celkově se u nás nakazilo necelých 140 tisíc lidí. Rekord však tento týden padl také v případě provedených testů za úterý, kterých se udělalo skoro 31 tisíc.

Doporučeno
Fotbaloví chuligáni plánují v Praze protest proti „totalitním nařízením“. Zájem projevilo 9 000 lidí Fotbaloví chuligáni plánují v Praze protest proti „totalitním nařízením“. Zájem projevilo 9 000 lidí 14. října 2020 16:51

Česko hlásí 9 544 nově nakažených za jeden den. Skoro 140 lidí s koronavirem tento týden zemřelo
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

Vzrostl také počet obětí a hospitalizovaných pacientů. Jen tento týden zemřelo v souvislosti s covidem-19 téměř 140 osob, čímž počet obětí stoupl na současných 1 172. Hospitalizováno je už 2 678 pacientů, z toho 518 je ve vážném stavu.

V celé České republice od středy platí nová bezpečnostní opatření, která například zakazují pití alkoholu na veřejnosti, školy přecházejí na distanční výuku a řada podniků musela zavřít.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula ve svém mimořádném projevu v úterý uvedl, že hlavním pilířem jeho boje proti pandemii koronaviru je zajištění dostatku nemocničních lůžek, plošné testování a zlepšení komunikace s veřejností. Zároveň se omluvil za to, že v létě víc netrval na přísnějších restrikcích, kterými se mohlo současnému stavu mohlo předejít. 

Domů
Sdílet
Diskuse